Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

το άρθρο της καθημερινής


Και ο γκεμπελισμός έχει τα όρια του... Σε άρθρο της η εφημερίδα καθημερινή ουσιαστικά ισχυρίζεται ότι αν το ανταποδοτικό τέλος μειωθεί από τα 4 στα 2 ευρώ το μήνα, θα ανακουφισθούν από τα οικονομικά τους βάρη όσοι καλούνται να πληρώσουν εκατοντάδες ευρώ ως ειδικό τέλος για το σπίτι τους!


Το άρθρο της Καθημερινής
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_30/09/2011_1296392

Το «χαράτσι» της ΕΡΤ
Αυτή η κυβέρνηση αδυνατεί να σκεφθεί και να ενεργήσει ως κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης. Παράδειγμα; Οι Ελληνες πολίτες πληρώνουν μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ ένα «χαράτσι» ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για τη χρηματοδότηση της ΕΡΤ. Για να αντιληφθεί ο καθείς τι σημαίνει αυτό, τόσα είναι περίπου τα συνολικά έσοδα όλων των ιδιωτικών καναλιών. Η κυβέρνηση όφειλε να μειώσει τουλάχιστον στο μισό αυτό το «χαράτσι», αν μη τι άλλο για να ελαφρύνει το βάρος του τέλους ακινήτων που θα πληρώσουν οι πολίτες μέσω της ΔΕΗ. Δική της δουλειά θα ήταν ασφαλώς να αποφασίσει πώς θα λειτουργεί η ΕΡΤ με τα υπόλοιπα χρήματα, τα οποία φτάνουν και περισσεύουν...
Επιτέλους, θα πρέπει κάποιος σ' αυτήν την κυβέρνηση να επιδείξει κάπου λίγη πυγμή και αποφασιστικότητα, πέραν των εντυπωσιακών μεταρρυθμιστικών κορώνων που δεν πείθουν πλέον κανέναν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου