Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Β. Μουλόπουλος: "Αντισυνταγματική η μετατροπή δημοσίων ΜΜΕ σε κρατικές επιχειρήσεις"

Αδιανόητη και αντισυνταγματική χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Μουλόπουλος, την μετατροπή της ΕΡΤ, του ΑΠΕ-ΜΠΕ και των άλλων δημόσιων Μέσων Ενημέρωσης σε κρατικές επιχειρήσεις με δημοσιογράφους - «κρατικούς» υπαλλήλους και υπόλογους, όπως υποστηρίζει, στην εκάστοτε κυβέρνηση.
Με ερώτηση του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Επικρατείας και Πολιτισμού ο κ. Μουλόπουλος κάνει λόγο για προσπάθεια διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, εξαπάτηση των εργαζομένων σε ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και καταλήστευση των πλεονασμάτων της ΕΡΤ.
Ταυτόχρονα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «πραξικοπηματικά και παράνομα, προχωρά στην πλήρη διάλυση της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, συντρίβοντας εργασιακές σχέσεις, απολαβές και δικαιώματα και καταληστεύοντας, μέσω της προσχηματικής μείωσης μετοχικού κεφαλαίου, το πλεόνασμα των 60 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που εμφάνισε η ΕΡΤ, τα τελευταία δύο χρόνια».
«Ολοκληρώνεται έτσι η εκστρατεία συκοφάντησης, εκποίησης και λειτουργικής αιχμαλωσίας από την εκάστοτε κυβέρνηση, του δημόσιου διαύλου ενημέρωσης, του ΑΠΕ-ΜΠΕ, των δημοτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, προς χάριν των αδηφάγων, ιδιωτικών συμφερόντων του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου της χώρας και των επιταγών της τρόικας», προσθέτει ο κ Μουλόπουλος.
«Χωρίς αιδώ, χωρίς να τηρηθούν οι στοιχειώδεις διαδικασίες και η διαφάνεια που απαιτείται, προχωρούν οι μεθοδεύσεις, ώστε να τεθεί μια εύρωστη οικονομικά επιχείρηση σε δήθεν ελλειμματική και προβληματική. Παράλληλα, στην ΕΡΤ, συνομολογούνται 'χρυσές' συμβάσεις έργου με εξωτερικούς προμηθευτές. Και όλα αυτά, τη στιγμή που δεκάδες συμβασιούχοι με πάρα πολλά χρόνια προϋπηρεσίας και πραγματικής, μαχητικής δημοσιογραφικής και τεχνικής προσφοράς και εμπειρίας, εξωθούνται στην ανεργία και το μόνιμο προσωπικό αντιμετωπίζει το φάσμα της υποαπασχόλησης και της εργασιακής ομηρίας ως κρατικοί υπάλληλοι», υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Μουλόπουλος ερωτά μεταξύ άλλων τους υπουργούς, "αν θα προστατεύσουν, και με ποιον τρόπο, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως αυτά προβλέπονται και κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα και τις εργασιακές συμβάσεις».
«Ποια μέτρα θα ληφθούν προκειμένου να προστατευθεί το κύρος των δημόσιων διαύλων ενημέρωσης και των εργαζόμενων σε αυτούς, από τις δυσφημιστικές εκστρατείες κατασυκοφάντησης που εκπορεύονται από τους διαύλους των ιδιωτικών συμφερόντων, έτσι ώστε να μην καταντήσει το δημόσιο αγαθό της πληροφόρησης - έρμαιο των κερδοσκοπικών ιδιωτικών συμφερόντων;», ερωτά ακόμα ο κ. Μουλόπουλος.
Πηγή:TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου