Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Στου κουφού την πόρτα… βρόντα τη μέχρι να σπάσει…


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ
Αγ. Παρασκευή, 23/12/2011
Στου κουφού την πόρτα ……. βρόντα τη μέχρι να σπάσει…
Το γνωμικό για την κατσίκα που ξύνει το κεφάλι της στη γκλίτσα του τσοπάνη είναι γνωστό.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ κος Λ. Ταγματάρχης, έβγαλε μια ανακοίνωση για λογαριασμό της διοίκησης και λέει, και τι δε λέει. Πάει γυρεύοντας να τ΄ακούσει. Και θα τ΄ακούσει από μας. Απαντάμε λοιπόν σε ένα προς ένα στα εδάφια της ανακοίνωσής σας, κε Ταγματάρχα μας:
1. Καλά θα κάνετε να απευθύνεστε σε αυτούς με τους οποίους διαφωνείτε με το όνομα και την ιδιότητά τους. Δεν είμαστε μια ομάδα ανθρώπων. Είμαστε οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων.
2. Μην επικαλείστε τη «σιωπηρή πλειοψηφία» - χούντες την επικαλούνται - κε Ταγματάρχα. Δεν σας ωφελεί. Αντιθέτως σας δίνει μια κίτρινη απόχρωση, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις γενικεύσεις.
3. Μπορείτε να μας πείτε ΕΝΑ θέμα, από αυτά που εσείς ονομάζετε ως δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, στο οποίο η διοίκηση στάθηκε ουσιαστικά αλληλέγγυα και το έλυσε για τους εργαζόμενους; Γιατί από λόγια …
4. Είναι λυπηρό να πιστεύετε ότι σεις θα μπορείτε εσαεί να είστε στο απυρόβλητο και να κανονίζετε αφ΄υψηλού όσα αφορούν τη λειτουργία της ΕΡΤ και καίνε τους εργαζόμενους και εκείνοι να αποκρίνονται “σφάξε με ταγματάρχα μου να αγιάσω”.
5. Ειδικά σε ότι αφορά αυτό το εδάφιο, πιστεύουμε ότι πρέπει να το λέτε μπροστά σε έναν καθρέφτη. Έχετε την τιμή να προΐστασθε της ΕΡΤ. Πάψτε να συμπεριφέρεστε ως εντολοδόχος της κυβέρνησης και να κρύβεστε από δήθεν εντολές του Υπουργού. Άλλωστε σεις λέτε ότι η ΕΡΤ ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο.
6. Η ΕΡΤ έχει διοίκηση ; Αν αυτό συμβαίνει, επ΄ουδενί λόγω σημαίνει ότι διαθέτει το αλάθητο. Και εμείς είμαστε εδώ για να σας το θυμίζουμε όταν το ξεχνάτε. Και το ξεχνάτε πολύ τακτικά κε Ταγματάρχα.
7. Εδώ έχουμε να κάνουμε ένα σχόλιο: Γεια στο στόμα σας. Και να σας θυμίσουμε ότι άλλο πράγμα είναι να δηλώνεις κι άλλο να πράττεις.
8. Δεν αισθάνεστε ότι για την παντελή έλλειψη τηλεοπτικού προγράμματος υπάρχει και κάποιος ή κάποιοι υπεύθυνοι; Νομίζετε ότι για όλα αυτά που σεις λέτε ότι συμβαίνουν, μπορείτε να παριστάνετε την πτωχή πλην τιμία και παντελώς άσχετη κορασίδα;
9. Όντως στην ΕΡΤ έχουν συμβεί ζημιές που την έχουν βλάψει. Μήπως για αυτές θα πρέπει να στραφείτε κατά της διοίκησης, άρα και εναντίον σας μια και σεις πρωταγωνιστείτε σε αυτό το αλαλούμ; Ή και πάλι θα παριστάνετε την πτωχή πλην τιμία και παντελώς άσχετη κορασίδα;
10. Αν κρίνουμε από τον κραυγαλέα ανεπιτυχή τρόπο που χειρίζεστε τα θέματα της ΕΡΤ, μας πιάνει τρεμούλα όταν σας ακούμε να λέτε ότι η διοίκηση θα εκπονήσει μελέτη και θα εισηγηθεί τρόπους επιστροφής χρημάτων στους Έλληνες πολίτες. Αυτού του είδους οι νεωτερισμοί είναι όχι μόνο ανόητοι αλλά και επικίνδυνοι. Φροντίστε να κρατηθείτε μακρυά από αυτούς κε Ταγματάρχα.
11. Όσο για την χρηστή διοίκηση, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία (ιδίως την τελευταία), που επικαλείστε ότι εφαρμόζετε, αφήστε άλλους να το πούνε. Γιατί διαφορετικά επέρχεται κλαυσίγελως.

Και μια δική μας εκτίμηση. Είμαστε βέβαιοι ότι αν κάνατε όσα έχετε κάνει στην ΕΡΤ σε οποιονδήποτε ξένο δημόσιο τηλεοπτικά σταθμό, θα έπρεπε – αν μη τι άλλο – να δίνατε λόγο για την τόσο κακή διαχείρισή σας.
Κύριε Ταγματάρχα,
Η ΕΡΤ ΠΛΕΕΙ ΣΕ ΒΑΘΙΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΑΛΚΟΝΕΡΕΣ.
Συνεχίζουμε ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου