Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ

Αγ. Παρασκευή, 22/12/2011

Φαίνεται ότι στην ΕΡΤ ισχύει το «όποιος έχει το όνομα έχει και τη χάρη». Για μια ακόμα φορά λοιπόν ο Ταγματάρχης της ΕΡΤ, πιστός στο «αποφασίζουμε και διατάζουμε», παρακάμπτοντας κάθε νόμιμη διαδικασία, προσπάθησε να ακυρώσει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη.

Λογάριασε όμως χωρίς τον «ξενοδόχο» εισπράττοντας μια απόφαση κόλαφο για τις αυθαίρετες και παράτυπες ενέργειές του : το δικαστήριο αποφάσισε ότι η αγωγή εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ «πρέπει να απορριφθεί λόγω έλλειψης ενεργητικής νομιμοποίησης».

Ο δίκαιος αγώνας μας συνεχίζεται και δεν πρόκειται να μας πτοήσουν αυθαιρεσίες και νομικά τερτίπια κάθε επίδοξου Ταγματάρχη.

Θέλουμε να πούμε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, που έχει εκχωρήσει τις αρμοδιότητές του στη Νομική Υπηρεσία, να μην παρασύρει και τον κ. Καψή νέο Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, σε κρίσεις για τον αγώνα μας, πόσο μάλλον όταν αυτός γίνεται για τη διασφάλιση της δημόσιας ΕΡΤ και επιχειρούμε να γλιτώσουμε την ολοκληρωτική καταστροφή και όχι να εξαιρεθούμε από τις απαραίτητες θυσίες τις οποίες έχουμε υποστεί από το 2010 πολύ νωρίτερα από όλους τους άλλους που θα τις υποστούν την επόμενη τριετία.

Κύριε Υπουργέ, τη δημόσια τηλεόραση την απαξιώνουν οι ενέργειες της Κυβέρνησης η οποία ενέταξε την ΕΡΤ σε ένα λαβύρινθο νόμων (οριζόντιες νομοθετήσεις) που την πλήττουν καίρια και σκοπό έχουν να την αποτελειώσουν και βασικό ρόλο σ’ αυτό έχει ο Διευθύνων Σύμβουλος που είναι ορισμένος και συνολικά της Διοίκησης.

Εμείς οι εργαζόμενοι περιμένουμε ακόμα να προσκληθούμε από την Κυβέρνηση όπως μας έχουν υποσχεθεί και ειδικότερα από τον κ. Καψή και τον κ. Βενιζέλο. Πιστεύουμε ότι μόνον έτσι θα δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις και θα γίνει πλήρης ενημέρωση για όλα τα θέματα που απασχολούν την ΕΡΤ και έχουν να κάνουν με την απρόσκοπτη λειτουργία της αλλά και με τις παραλείψεις και ενέργειες της Διοίκησης και ιδιαίτερα του Διευθύνοντος Συμβούλου που πριν λίγες μέρες δήλωνε ψευδώς στη Βουλή – άρα παραπλανούσε συνειδητά – ότι τα στούντιο της ΕΡΤ για εσωτερικές παραγωγές είναι καλυμμένα κατά 100%.

Πρέπει να πούμε ότι η χθεσινή ανακοίνωση της Διοίκησης της ΕΡΤ, ότι δηλαδή στο ΔΣ της εταιρίας ψηφίστηκε το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, είναι πέρα για πέρα ψευδής. Υπάρχουν αδιάψευστοι μάρτυρες ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της εταιρίας και 250 εργαζόμενοι που μπορούν ενόρκως να καταθέσουν περί του αντιθέτου.

Η αναφορά αυτή στο πρώτο θέμα της Ημερησίας Διάταξης στην ανακοίνωση, θέλει να προκαταλάβει μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους εργαζόμενους που αντιδρούμε στην παράνομη μεταφορά των πλεονασμάτων της ΕΡΤ σε αλλότριους σκοπούς, απ’ αυτούς που προβλέπουν οι νόμοι. Όποιοι επιμείνουν ότι υπήρξε συνεδρίαση χωρίς πρακτικά, χωρίς γραμματέα και με μια απόφαση η οποία δήθεν «πάρθηκε» και βρεθούν «πλαστά» πρακτικά, θα βρεθούν υπόλογοι έναντι της δικαιοσύνης καθώς επίσης και όποιος εργαζόμενος (Γενικοί Διευθυντές, Διευθυντές κλπ ιδιαίτερα των διοικητικό-οικονομικών υπηρεσιών) της ΕΡΤ εφαρμόσει τις δήθεν αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου οι οποίες στερούνται νομιμότητας.

Αντιπαρερχόμαστε τις ύβρεις του Διευθύνοντος Συμβούλου στον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ με τις φράσεις «Ψεύτη» (αρκετές φορές), «απατεωνίσκο», «λαμόγιο» κλπ.
Του τις επιστρέφουμε. Προφανώς κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν, τον δρόμο για τον εισαγγελέα τον ξέρει και θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Τότε θα δούμε ποιος είναι νόμιμος και ποιος όχι. Την ίδια νομιμότητα, κάποτε μας έλεγε ότι υπηρετούσε και ο κ. Παναγόπουλος, πρώην Πρόεδρος της ΕΡΤ. Όλοι ξέρουν που έχει καταλήξει.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος κυρίως (εκτός απ’ το να επιμελείται ιδιαίτερα το image του μέσα από την ΕΡΤ και να δίνει βάση στα blogs) και η Διοίκηση της ΕΡΤ μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει τίποτα να αντιστρέψουν νόμους που είναι εις βάρος της Δημόσιας Τηλεόρασης και θίγουν καίρια την λειτουργία της και οι οποίοι είναι η ταφόπλακα για την ανεξαρτησία, το ρόλο και την ευθύνη της να φέρει σε πέρας το έργο που της έχει ανατεθεί. Επίσης δεν έχουν κάνει τίποτα για τα εργασιακά θέματα που άπτονται της λειτουργίας της ΕΡΤ.

Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε και κύριοι της Διοίκησης, εδώ είστε για να υπηρετήσετε τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και όχι την Κυβέρνηση και τους Υπουργούς της. Μην ξεχνάτε ότι διοριστήκατε από τη Βουλή. Πρέπει να είστε υπερήφανοι γιατί έχετε την τιμή να υπηρετείτε σ’ αυτήν και όχι να συμπεριφέρεστε σαν φοβισμένα στρατιωτάκια.
ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, μια κρίση που εσείς με τις ενέργειες σας συνεχώς την επιτείνετε.
Αναρωτιέται κανείς. Τώρα που φαίνεται κάποιο φως από τους αγώνες μας, ποιοι θέλουν να μας ισοπεδώσουν; Μήπως οι καναλάρχες για να μπορέσουν στη συνέχεια να τσαλακώσουν τα δικαιώματα και τους μισθούς των δικών τους εργαζομένων; Μήπως η κυβέρνηση για να δείξει πυγμή και για να επιβάλλει τα ανάλγητα φοροεισπρακτικά της μέτρα; Ή μήπως η εμμονή (άγνωστο για ποιους λόγους), του ιδίου του Διευθύνοντος Συμβούλου;

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
- Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στη Διοίκηση ν’ αφήσει ΜΙΑ ΕΡΤ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΟΥΡΕΛΙΑ και μετά να φύγει.
- ΕΜΕΙΣ ήμασταν εδώ ΠΡΙΝ από αυτούς. Είμαστε και θα είμαστε εδώ και ΜΕΤΑ από αυτούς. Είμαστε οι θεματοφύλακες της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ και των συμφερόντων των ΠΟΛΙΤΩΝ, του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & των ΑΞΙΩΝ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ : ΙΣΟΝΟΜΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Οι απεργιακές μας κινητοποιήσεις συνεχίζονται όπως
έχουν ανακοινωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου