Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Νέα πρόκληση από τον Σκάι

Η νέα εργοδοτική πρόκληση εκδηλώθηκε αυτή τη φορά από το ραδιοτηλεοπτικό συγκρότημα του Νέου Φαλήρου. Η εργοδοσία του Τ/Σ και του Ρ/Σ «ΣΚΑΪ», καθώς και της ιστοσελίδας «SKAI.GR» εναρμονιζόμενη με την πολιτική του ΠΗΓΑΣΟΥ, του Δ.Ο.Λ. και των μέσων του Ομίλου Κυριακίδη (FLASH, ESPRESSO, ATHENS NEWS), των εφημερίδων «ΚΕΡΔΟΣ» και «SPORTDAY», προχωρεί στο γνωστό εκβιασμό της μείωσης κατά 20% των μισθών όλων των εργαζομένων με την απειλή των απολύσεων.

Και όλα αυτά τα γεγονότα, που παραβιάζουν τα βασικά δικαιώματα των συναδέλφων μας και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, συμβαίνουν την ώρα που οι θεσμικοί εκπρόσωποι της εργοδοσίας του Τύπου και των Μέσων Ενημέρωσης ισχυρίζονται, ότι επιθυμούν έναν εποικοδομητικό διάλογο για την υπογραφή νέων ΣΣΕ με την ΕΣΗΕΑ και τα άλλα Σωματεία των εργαζομένων στην ενημέρωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δεν έχει άλλο δρόμο από το να καλέσει και τους συναδέλφους, που εργάζονται στα Μέσα Ενημέρωσης του Γ. Αλαφούζου, να αντισταθούν σε αυτή την αυταρχική πολιτική και τους καλεί σε συνέλευση τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου στις 2 το μεσημέρι στο χώρο εργασίας τους.

Σε τέτοιες στιγμές, όταν η εργοδοτική επίθεση εκδηλώνεται με τέτοια βιαιότητα, η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι ενωτική και δυναμική. Η αξιοπρέπεια, η αλληλεγγύη και ο αγώνας είναι η μόνη απάντησή μας.



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου