Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Να προβληθεί η αντίδραση στα εξοντωτικά μέτρα

Να προβληθεί η αντίδραση στα εξοντωτικά μέτρα


Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Ενημέρωσης να πάρουν μαζικά και μαχητικά μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, στις 10 και 11 Φεβρουαρίου, στις 11 πμ στο Σύνταγμα.





Καλεί τους εργαζόμενους στα Mέσα Ενημέρωσης να προβάλουν αντικειμενικά και με όλους τους δεοντολογικούς κανόνες, κάθε συγκέντρωση στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας, αντιδρώντας σε κάθε απόπειρα χειραγώγησης της Ενημέρωσης από το εκδοτικό κατεστημένο.


Ιδιαίτερα η ΠΟΕΣΥ καλεί όλους τους δημοσιογράφους να δώσουν αγωνιστικό παρών, στην παλλαϊκή συγκέντρωση την Κυριακή στις 17.00, έξω από τη Βουλή.


Σ’ όλες τις συγκεντρώσεις οι εργαζόμενοι στον Τύπο θα εκφράσουν την πλήρη αντίθεσή τους στα εξοντωτικά μέτρα της κυβέρνησης που έλαβε κατ’ εντολή της Τρόικας.



Διεκδικούμε:


1 Την άμεση σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


2 Τη διασφάλιση των μισθών και των συντάξεων, απορρίπτοντας κάθε μέτρο περικοπής τους.


3 Την υπεράσπιση των ασφαλιστικών Ταμείων, χωρίς «κούρεμα» των αποθεματικών τους.


4 Τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, με φραγμό στις απολύσεις και επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων, και ταυτόχρονη λήψη μέτρων από την Πολιτεία προστασίας των ανέργων.



5 Την ενίσχυση της αντικειμενικής, ελεύθερης, πολυφωνικής και χωρίς χειραγώγηση Ενημέρωσης του λαού, αποκρούοντας κάθε σχέδιο νέας συρρίκνωσης και υπονόμευσης των δημόσιων ΜΜΕ, όπως και κάθε σενάριο κατάργησης της δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες.




Στις αμέσως επόμενες μέρες η ΠΟΕΣΥ θα συγκαλέσει κοινή συνεδρίαση με όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων Συντακτών, που ανήκουν στην Ομοσπονδία, για προγραμματισμό ενός ολοκληρωμένου μαχητικού σχεδίου δράσης, για την ικανοποίηση των διεκδικήσεών μας και απόκρουση των τροϊκανών αποφάσεων για επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα.



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου