Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή του Τάκη Σπηλιόπουλου

Αθήνα 13 Φεβρουαρίου 2012 

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη της επιτροπής επιλογής προσωπικού 

Κάτω από τις δραματικές συνθήκες που πλέον διαμορφώνονται στην κοινωνία και με δεδομένη την κατάρρευση του επαγγέλματός μας, με τις πολλές εκατοντάδες ανέργους συναδέλφους, αδυνατώ για ηθικούς λόγους και για λόγους δικαιοσύνης, να αποδεχθώ την ανανέωση της σύμβασής μου. 

Σεβόμενος απολύτως τον κανόνα που ορθώς όρισε η ΕΡΤ περί μονοθεσίας και με το δεδομένο πως (για την ώρα τουλάχιστον) έχω απασχόληση, θεωρώ δίκαιο να παραχωρήθεί η θέση μου σε άλλον συνάδελφο, ο οποίος να είναι άνεργος, εάν αυτό είναι εφικτό. Και αυτό γιατί η παραίτηση μου από την θέση εργασίας που κατέχω στον ιδιωτικό τομέα, δεν θα προκαλέσει κατ’ ανάγκη την πρόσληψη άλλου συναδέλφου στη θέση μου, σε αντίθεση με την ΕΡΤ, όπου η μη αποδοχή της πρόσληψής μου, θα επιφέρει την αντικατάστασή μου. 

Με εκτίμηση και συναδελφική αλληλεγγύη 

Τάκης Σπηλιόπουλος


Πηγή:http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17654%3Atakis-spiliopoylos-qmin-moy-ananesete-tin-symbasi-den-einai-ithikoq&catid=88%3A2010-03-14-17-50-34&Itemid=141&fb_source=message

1 σχόλιο:

  1. Ο κ. Σπηλιόπουλος απέδειξε με την πράξη του ότι είναι και αλληλέγγυος προς τους συναδέλφους του και αξιοπρεπής! Σε αντίθεση με τα μέλη της επιτροπής που τον πρότειναν για ανανέωση της σύμβασής του, οι οποίοι, αφ' ενός δεν τον ρώτησαν εκ των προτέρων και αφ' ετέρου έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια κάθε έννοια Δικαίου, αδιαφορώντας για τους άνεργους συναδέλφους του!Το θέμα είναι ότι τη θέση του κ. Σπηλιόπουλου δεν θα την καταλάβει κάποιος άνεργος και άξιος, αλλά κάποιος από τους γλείφτες της διοίκησης, αλλά και της όποιας επιτροπής, που τα μέλη της σφυρίζουν αδιάφορα, ρίχνοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλον. Φαίνεται ότι έχουν τόσο πολύ συνηθίσει τις ρεμούλες στην ΕΡΤ και την ατιμωρησία, που δεν έχουν καταλάβει ότι-εκτός από ηθικά- είναι και ποινικά ελεγκτέοι!
    Για τους "κυρίους" και τις "κυρίες" που θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για το δικαίωμα στη δεύτερη δουλειά,όπως και κάποιους εκ των νέων συμβασιούχων που ανανέωσαν τη σχέση τους με τα κομματικά γραφεία, δεν έχω λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή