Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Περί "Διαβούλευσης" για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική απόφαση για τους νέους μισθούς στα δημόσια ΜΜΕ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ και τη Γενική γραμματεία Ενημέρωσης/ Επικοινωνίας. Αυτό δήλωσε χθες στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής για την "νέα" ΕΡΤ απατώντας σε σχετικές ερωτήσεις συναδέλφων.

"ΜΑΡΑΘΙΑΣ: Ήθελα να ρωτήσω εάν έχουμε κάτι νεώτερο, σε σχέση με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα μισθολογικά στα δημόσια Μέσα.

ΚΑΨΗΣ: Είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο οικονομικών. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν.

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ: Θα το έχουν κάνει μέχρι τις 14 Μαΐου;

ΚΑΨΗΣ: Ελπίζω. Να δεσμευτώ… μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ: Λέω μέχρι τις 14 Μαΐου, επειδή ξέρετε ότι ο κ. Κουτρουμάνης καλεί όλους να υπογραφούν όλα μέχρι τις 14 Μαΐου. Εάν δεν έχουν υπογραφεί μέχρι τις 14, θα πάμε όλοι… ξέρετε…

ΚΑΨΗΣ: Ελπίζω πολύ γρηγορότερα. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση θα βγουν οι νέοι μισθοί στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ και τη Γραμματεία. Ελπίζω μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Ας κρατήσω μία μικρή επιφύλαξη
."

Επίσης χθες, στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με την εκπρόσωπο Βασιλεία Ζερβού, ζητήσαμε να εντείνει την πίεση προς τους αρμόδιους Υπουργούς για να ολοκληρωθεί η διαβούλευση το συντομότερο δυνατόν.
Το ΔΣ ΕΣΗΕΑ εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο Δημήτρη Τρίμη να διαπραγματευθεί για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης και αργότερα το απόγευμα μας ο κ. Τρίμης μας πληροφόρησε πως επικοινώνησε με τον κ. Καψή, ο οποίος δεσμεύτηκε(;) πως την ερχόμενη Παρασκευή θα ξεκινήσει η διαδικασία της διαβούλευσης.
Ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης με επιστολή του στα μέλη του ΔΣ σημειώνει τις προτάσεις του για το επόμενο διάστημα, «ενόψει της σκόπιμης και καταφανώς ψηφοθηρικής "παγίδας", που έχει στήσει η κυβέρνηση των Μνημονίων, ότι τα σωματεία έχουν μια τελευταία "ευκαιρία" και την "αποκλειστική ευθύνη" για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας έως την 14η Μαϊου 2012.
Ο Δ. Τρίμης προτείνει: (α) Συναντήσεις με τις εργοδοτικές οργανώσεις (ΕΙΗΕΑ, ΕΙΤΗΣΕΕ, ΕΙΙΡΑ) και την κυβέρνηση (για τα δημόσια ΜΜΕ), αμέσως (β) απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση σε περίπτωση άρνησης ή απροθυμίας της άλλης πλευράς να συζητήσει σοβαρά για αξιοπρεπείς ΣΣΕ και προστασία των θέσεων εργασίας (γ) Προετοιμασία του κλάδου με συνελεύσεις στα "μαγαζιά" και επίσπευση της ετήσιας τακτικής συνέλευσης της Ενωσης με θέμα την αντιμετώπιση της κρίσης του κλάδου της Ενημέρωσης.
Η συνέντευξη Τύπου Π.Καψή για την ΕΡΤ:
http://www.paron.gr/typologies/?p=17608


Γιώργος Παπαζαχαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου