Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Η διαβούλευση παραμένει στον αέρα.


Συνάδελφοι,

Παρά τις 3 επιστολές που στείλαμε οι εκπρόσωποι, παρά την προσωπική πίεση στο ΔΣ  της ΕΣΗΕΑ  για να οριστεί η διαβούλευση,  παρά τις προτάσεις που κάναμε…. «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».
Στην τελευταία μας επιστολή προς το ΔΣ, τη Δευτέρα 2 Απριλίου, ζητούσαμε να μας εξηγήσουν με ποιού την ευθύνη δεν έγινε η διαβούλευση την περασμένη Παρασκευή 31 Μαρτίου όπως είχε οριστεί,  ενώ επισημάναμε ότι αν  δεν πραγματοποιηθεί  μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, την Παρασκευή 6 Απριλίου θα κάνουμε στάση εργασίας για να πραγματοποιήσουμε Γενική Συνέλευση προς ενημέρωσή μας. Στην επιστολή αυτή κανένας δεν μας απάντησε. Σήμερα λοιπόν, δια στόματος του Προέδρου της ΕΣΗΕΑ , μάθαμε ότι το ΔΣ πήρε απόφαση  χθες να μην πραγματοποιήσει τη διαβούλευση και ο λόγος είναι ότι τα άλλα δημόσια μέσα, δηλαδή, η Γενική Γραμματεία και το ΑΠΕ, δεν θέλουν την διαβούλευση, προφανώς γιατί φοβούνται το αποτέλεσμα της.
Η δική μας πρόταση ήταν από την αρχή να πάμε σε μια από κοινού συζήτηση με τα άλλα μέσα και να προτείνουμε μια εφικτή λύση και ένα μισθολόγιο που θα το καθορίζαμε εξ αρχής, ώστε να μην θιγούν άλλο ή ήδη κατακρεουργημένοι μισθοί μας στην ΕΡΤ και να μην θιγούν οι μισθοί των συναδέλφων από τα άλλα μέσα. Αυτό που μας αφορούσε πρωτίστως ήταν η υπογραφή νέας ΣΣΕ ώστε να κατοχυρωθούν   τα θεσμικά μας δικαιώματα  και να μην μειωθούν περαιτέρω οι μισθοί μας.
Φαίνεται και  αυτή η λύση δεν  ήταν «βολική». Οι συνάδελφοι  από τα άλλα μέσα δεν ήρθαν καν να συζητήσουμε.
Το χειρότερο όμως απ΄ όλα , είναι ότι η ΕΣΗΕΑ , υιοθέτησε την πρόταση του ΑΠΕ και της Γενικής Γραμματείας,  να μην γίνει  διαβούλευση και να το αφήσουμε για μετά τις εκλογές.
Η θέση, η άποψη και οι προτάσεις μας παραμερίστηκαν.
Στον αντίποδα το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί η διαβούλευση με σκοπό την υπογραφή ΣΣΕ των Δημόσιων ΜΜΕ.  Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ επανειλημμένα προσπάθησε να ορίσει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Επίσης, η ενημέρωση που είχαμε από την Νομική Υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ ήταν ότι μετά τις 14 Μαϊου, δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο οι συμβάσεις των δημοσιογράφων των Δημόσιων Μέσων.
Οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ


Βασιλεία Ζερβού
Νίκος Γρυλλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου