Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ … ΕΡΤ




Παλαιότερα, όταν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ κατηγορούνταν ως «ρετιρέ», κάποιοι γνωστοί κονδυλοφόροι των συγκροτημάτων του Τύπου, εν είδει αστείου, έγραφαν ότι ο προαύλιος χώρος του Ραδιομεγάρου πρόκειται να μετατραπεί σε «παιδική χαρά» με έξοδα της ΕΡΤ για να ψυχαγωγούνται τα παιδιά των υπαλλήλων.
Να λοιπόν τώρα, που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν κατοικούν σε ρετιρέ αλλά σε «υπόγεια», η συγκυβέρνηση κατάφερε να μετατρέψει όχι μόνο το προαύλιο του Ραδιομεγάρου αλλά ολόκληρη την ΕΡΤ σε παιδική χαρά.
Η διοίκηση, λοιπόν, αυτής της παιδικής χαράς, πρώτα είπε και ξείπε για πολλούς από τους ειδικούς συμβούλους και ΠΕΘ, γιατί με τις καραμπόλες του γαλλικού μπιλιάρδου με τις τρεις μπίλιες (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), έμπαινε ο ένας και έδιωχνε τον προηγούμενο. Στη συνέχεια, αφού κατάφερε να μπει στο βιβλίο Γκίνες με τον βραχυβιότερο Διευθυντή Ειδήσεων παγκοσμίως (ο οποίος παρεμπιπτόντως βρήκε αμέσως εναλλακτική λύση στη ζεστή αγκαλιά του συμπονετικού Φαλήρου), διεκδικεί τώρα ένα νέο ρεκόρ που δεν θα καταρριφθεί ποτέ!
Πρόκειται για την τοποθέτηση του νεοφερμένου κ. Αντωνίου για 6 ολόκληρες ώρες στη θέση του Διευθυντή Διεθνών Ραδιοφωνικών Εκπομπών (Φωνή της Ελλάδας - ΕΡΑ5).
Η ιστορία έχει ως εξής: Το ΔΣ της ΕΡΤ στις 10/9/12 με την απόφασή του 1053, Θέμα 2ο, ορίζει τον κ. Αντωνίου συντονιστή των ΝΕΤ FM, ΕΡΑ ΣΠΟΡ και Περιφερειακών Σταθμών.
Στις 26/9/12 το πρωί αναρτάται απόφαση του ΔΣ όπου ο κ. Αντωνίου ορίζεται επιπροσθέτως και Διευθυντής της ΕΡΑ 5 σε αντικατάσταση της έως τότε Διευθύντριας κ. Τριανταφύλλη.
Την ίδια ημέρα στις 16.00 περίπου αναρτάται νέα απόφαση του ΔΣ με την επισήμανση ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ και τον κουτοπόνηρο τίτλο: «Επιβεβαίωση!!! της ΑΔΣ 1053 της 10/9/12, Θέμα 2ο», όπου μαζί με την «καθαίρεσή» του από Διευθυντή της ΕΡΑ 5, του αφαιρείται και ο συντονισμός των Περιφερειακών Σταθμών.
Λεπτομέρειες δικές μας:
1. ΟΙ Διευθυντές ορίζονται από τους Γενικούς Διευθυντές και όχι με Αποφάσεις ΔΣ (ακόμα και στις παιδικές χαρές).
2. 10 ημέρες πριν την 6ωρη αποπομπή της κ. Τριανταφύλλη από την ΕΡΤ (η οποία είχε επιλεγεί μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση), η ίδια η ΕΡΤ είχε υποστηρίξει ενθέρμως την κ. Τριανταφύλλη ως καταλληλότερη για τη θέση, σε δικαστήριο άλλου υπαλλήλου που είχε κάνει ένσταση για την τότε επιλογή της από τον Γ.Δ. ΕΡΑ.

Το ερώτημα της Διοίκησης της ΕΡΤ είναι τώρα το πώς θα ικανοποιήσει την υπερβολική όρεξη για δουλειά του κ. Αντωνίου.
Ε, ας τον βάλει να κουνάει τις κούνιες στις οποίες επιβαίνουν τα άλλα «παιδάκια» της παιδικής χαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου