Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Aνακοίνωση της ΠΟΕΣΥ - 48ωρη απεργία στην ΕΡΤ

Συνεχίζουμε με 48ωρη απεργία στην ΕΡΤ
Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2012
  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων απεργιών που πραγματοποιούνται στην ΕΡΤ, αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία για αύριο Τρίτη από τις 06.00 πμ έως την Πέμπτη 06.00.
  Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
1. Την άμεση ανάκληση της "δίωξης" των παρουσιαστών της "Πρωινής ενημέρωσης" και την επαναφορά τους στο ενημερωτικό πρόγραμμα.
Η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ, η Διοίκηση της ΕΡΤ και το αρμόδιο υπουργείο ας αντιληφθούν, ότι ο πολίτης πληρώνει ανταποδοτικό τέλος για πολυφωνία και πλουραλισμό. Η ακύρωση της ελευθεροτυπίας προσβάλλει τη δημοκρατία. Η ανεξαρτησία και η τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας στη Δημόσια Τηλεόραση ελέγχονται από τους πολίτες και δεν επαφίενται στον εκάστοτε διορισμένο διευθυντή ενημέρωσης.
2. Να μην παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Αποτελούν περιουσία της ΕΡΤ και πρέπει να αξιοποιηθούν για τον εμπλουτισμό του προγράμματος της ΕΤ1. Αν το τολμήσουν, θα μας βρουν απέναντί τους.
3. Να «παγώσει» κάθε μεικτή και εξωτερική παραγωγή στη ΝΕΤ και την ΕΡΑ. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις χρυσοφόρες εξωτερικές παραγωγές που απομυζούν το δημόσιο χρήμα. Βολεύουν ημετέρους και εισάγουν ως "δούρειος ίππος" τους ιδιώτες στην ΕΡΤ και το θεσμό των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων με καθεστώς Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών καταστρατηγώντας ΣΣΕ, καθιστώντας τους ευέλικτους στις ορέξεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων.
4. Να μας ενημερώσουν για το μέλλον των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου στην ΕΡΤ. Αρνούμαστε τη συνέχιση της εργασίας τους στην ΕΡΤ με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Ζητάμε την  κατάθεση τροπολογίας που θα επιτρέπει την πρόσληψη όλων, σε θέσεις τακτικού προσωπικού. Είναι πρόκληση να προσλαμβάνουν δεκάδες συμβούλους και δημοσιογράφους ως Προσωπικού Ειδικών Θέσεων, σπαταλώντας δημόσιο χρήμα σε καιρούς δύσκολους και να απομακρύνουν συμβασιούχους στο όνομα του εξορθολογισμού.
5. Να υπογραφεί ΣΣΕ στην ΕΡΤ προκειμένου να μην υπάρξουν νέες περικοπές. Ήδη οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν υποστεί μειώσεις 35% στο μισθό τους.
  Η απόφαση πάρθηκε και με τη σύμφωνη γνώμη των Προέδρων των Ενώσεων Συντακτών και με ομόθυμη συναπόφαση της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ.
  Για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα συγκληθεί εκτάκτως μεθαύριο Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου.
Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.
Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.

4 σχόλια:

  1. Πού ήτανε η ΠΟΕΣΥ και οι άλλες συνεργαζόμενες δυνάμεις, όταν εκπομπές κόβονταν και παραγωγοί απολύονταν μέσα σε μιά νύχτα (Γ. Κουβαράς κλπ)
    Πού ήτανε η ΠΟΕΣΥ όταν-περίπου χίλιοι-συνάδελφοι απολύονταν ως...υπεράριθμοι. Για εκείνους έγινε απεργία; Για εκείνους υπήρξε τόσος ντόρος; Για τον κυρ Κώστα και την κυρα Μαριλένα, κάνουμε "επαναστατική" γυμναστική γιατί είναι οι εντεταλμένοι του Τσιπραλέξη. Κι αφήστε τα περί ...πολυφωνίας κλπ του κώλου γιατί δεν σας πιστεύουν ούτε τα ίδια τα συντρόφια! Και την επόμενη φορά που θα κάνετε...συνέλευση στην ΕΡΤ να φωνάξετε τους αδελφούς Ξηρούς και τα μισά Εξάρχεια κουκουλοφόροι ερυθροφασίστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα υπόλοιπα αιτήματα ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ. Είναι δίκαια και εκφράζουν το αγωνιστικό φρόνημα του κλάδου, γιατί είναι το ψωμί μας, είναι η δουλειά μας, είναι το μέλλον μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι "κουκουλοφόροι" παρουσιάζονται ξεκουκούλωτοι με ονοματεπώνυμο και καταθέτουν την άποψή τους στους συμμετέχοντες στα κοινά και εκτίθενται στην κρίση της Γενικής Συνέλευσης. Ο καταγγέλλων (on greece)κρύβεται και λασπολογεί. Αν κάποτε κάποιος, επιτέλους δει καταλάβει και αποφασίσει να μιλήσει, κατηγορείται γιατί δε μιλούσε πριν.
      Με αφορισμούς, στερεότυπα, ανακρίβειες και τραμπούκικο λόγο, δεν υπάρχει συνεννόηση.
      Όταν κάποιος δηλώνει πως συμφωνεί με τα 4 απ τα 5 θέματα και τα ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ, δεν επιτίθεται, συστρατεύεται, αγωνίζεται, και για το θέμα που διαφωνεί, διατυπώνει την άποψή του, τις αντιρρήσεις του, τις ενστάσεις του.
      Η θρασύδειλη, ανώνυμη και χωρίς καμιά τεκμηρίωση, καταγγελία, περί εντεταλμένων, διανθισμένη με slang διολισθήσεις, είναι ο φερετζές ενός φόβου, που παρουσιάζεται ως αγανάκτηση, και χρησιμοποιείται ως ένα από τα πολλά διαπιστευτήρια της υποταγής στους νεόκοπους θεματοφύλακες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και αείποτε σκευοφύλακες των δονητών του νεοφιλελεύθερου δόγματος.
      Γ. Παπαζαχαρίου

      Διαγραφή
  3. για την ΠΟΕΣΥ και όσους ήταν τότε που απολύονταν πχ το 2010 οι πολλοί (συμβασιούχοι), δεν ξέρουμε πού ήταν, επειδή όμως μερικοί (λίγοι και μάλιστα τόσο λίγοι που γνωριστήκαμε καλά μεταξύ μας) ήμασταν εκεί, είδαμε ότι δυστυχώς πολλοί από τους απολυόμενους δεν συμμετείχαν καν στις κινητοποιήσεις που γίνονταν για το πρόβλημά τους (περίμαναν από "άνωθεν" τη λύση που δεν ήρθε ποτέ-θυμόμαστε και τι λεγόταν στις συνελεύσεις εκείνης της εποχής) και επίσης πολλοί από τους μη απολυόμενους (δηλαδή αορίστου χρόνου), δεν ασχολήθηκαν καν σαν στοιχειώδη κίνηση αλληλεγγύης. Αρα όποιος θέλει να κάνει κριτική στον οποιδήποτε, ας κοιτάξει πρώτα να έχει γράψει στο κοντέρ συμμετοχή για να πείθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή