Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

"Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν"


Οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ και η Συντονιστική Επιτροπή, σε συνέχεια των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης, απέστειλαν επιστολές προς ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ και Δ.Σ της ΕΡΤ, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία ικανοποίησης των αιτημάτων μας:
  • Υπογραφή ΣΣΕ
  • Ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, που λήγουν τον Ιανουάριο του 2013
  • Καμία μικτή ή εξωτερική παραγωγή στο ενημερωτικό ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα. Αξιοποίηση όλου του δυναμικού της ΕΡΤ.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις αναστέλλονται, οι αγώνες είναι διαρκείας. Δεν εφησυχάζουμε. Είμαστε σε εγρήγορση και διεκδικούμε.

Ακολουθεί η κοινοποίηση των σχετικών επιστολών:


ΕΠΙΣΤΟΛΗ Νο 1

Αγ. Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2012-11-14



       Προς Δ.Σ ΕΡΤ


Έπειτα από τη συνάντηση που είχε η Συντονιστική Επιτροπή των δημοσιογράφων της ΕΡΤ και οι δύο θεσμικοί εκπρόσωποι με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Δ.Σ της ΕΡΤ Νίκο Σίμο και τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης Αιμίλιο Λιάτσο, απευθύνουμε έκκληση στο Δ.Σ για άμεση συνάντηση με την ΕΣΗΕΑ προκειμένου να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Είμαστε βέβαιοι ότι η πρόθεση που εκφράσατε, διά του Διευθύνοντος Συμβούλου, θα επικυρωθεί και στην πράξη.

Οι εκπρόσωποι
Νίκος Γρυλάκης
Βασιλεία Ζερβού



ΕΠΙΣΤΟΛΗ Νο2


Αγ. Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2012

                            Προς Δ.Σ ΕΣΗΕΑ


Καλούμε το Δ.Σ της Ένωσης Συντακτών να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη της διαδικασίας υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης με το Δ. Σ της ΕΡΤ.
Μετά την εκφρασμένη βούληση του Δ.Σ της ΕΡΤ, όπως σχετικά διατυπώθηκε από τον διευθύνοντα Σύμβουλο Νίκο Σίμο προς την Συντονιστική Επιτροπή των δημοσιογράφων της ΕΡΤ που πλαισιώνει τους δύο θεσμικούς εκπροσώπους, για την άμεση υπογραφή της ΣΣΕ, σας καλούμε να αναλάβετε την πρωτοβουλία για να μπει τέλος στη μισθολογική και όχι μόνο ασάφεια και ομηρία μας.

Οι εκπρόσωποι
Νίκος Γρυλάκης
Βασιλεία Ζερβού




ΕΠΙΣΤΟΛΗ Νο3



Αγ. Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2012-11-14

                    
              ΠΡΟΣ Δ.Σ ΕΡΤ / Δ.Σ ΕΣΗΕΑ/ Δ.Σ ΠΟΕΣΥ


Ζητούμε τον ορισμό άμεσης συνάντησης αντιπροσωπείας της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ, της Συντονιστικής Επιτροπής των δημοσιογράφων της ΕΡΤ και των δύο θεσμικών εκπροσώπων με το Δ. Σ της ΕΡΤ με δύο θέματα:
1)     Ενημέρωση του σχεδίου νομοθετικής παρέμβασης, που έχουν επεξεργαστεί οι νομικοί σύμβουλοι ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ, για τη ρύθμιση του ζητήματος των δημοσιογράφων Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου, που η σύμβασή τους λήγει το Φεβρουάριο του 2013. Με δεδομένη την πρόθεση του Δ.Σ της ΕΡΤ, όπως εκφράστηκε δια του Διευθύνοντος Συμβούλου Νίκου Σίμου, να συμπορευτεί με τους εργαζόμενους για την ανανέωση των συμβάσεων των συναδέλφων, είναι δυνατό οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ,  μαζί με τα Σωματεία τους (ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ) και τη Διοίκηση της ΕΡΤ να απευθυνθούν με συγκεκριμένη  πρόταση προς τα αρμόδια υπουργεία (Τύπου και Οικονομικών).
2)     Περαιτέρω διευκρινήσεις για το είδος και το εύρος των εξωτερικών και μικτών παραγωγών που σχεδιάζονται για το ενημερωτικό τηλεοπτικό πρόγραμμα.


Οι εκπρόσωποι
Νίκος Γρυλάκης
Βασιλεία Ζερβού
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου