Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Η εμπειρία της Νίκης Αυγερινού από την συγκέντρωση στην ΕΡΤ




Η εμπειρία μου από τη συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο...

πολίτες και φίλοι τηλεθεατές παρευρεθήκαμε την Πέμπτη 1η Νοέμβρη 
στην ανοιχτή διαδήλωση-συγκέντρωση εργαζομένων στην ΕΡΤ που οργανώθηκε απο ΠΟΣΠΕΡΤ και Π.Ο.Ε.ΣΥ. και μοιραστήκαμε τα σοβαρά ζητήματα που βαραίνουν την Δημόσια Τηλεόραση, ΄όπως

την ελευθεροτυπία, την παραχώρηση της περιουσίας της ΕΡΤ, τις θέσεις εργασίας δημοσιογράφων που εργάζονταιμε συμβάσεις ορισμένου χρόνου και γενικά το παράλογο να αντιμετωπίζεται η ΕΡΤ σαν ΔΕΚΟ, αλλά και την άτοπη διακοπή της Πρωινής Ενημέρωσης...
Ήταν μια ιδιαίτερη κι ευχάριστη εμπειρία να συμμετέχουμε εμείς, πολίτες-τηλεθεατές, με τους προέδρους και επροσώπους ομοσπονδιών, συνδικαλιστικών φορέων, βουλευτών-αντιπροσώπων κομμάτων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολλών άλλων.
Μου άρεσε που παρευρέθηκε και μίλησε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων κ. Μπουμέλα ερχόμενος από τη δίκη του Βαξεβάνη και επεσήμανε πως χωρίς την ελευθερία του λόγου δεν μπορεί να ασκείται η δημοσιογραφία αναφερόμενος στους Αρβανίτη και Κατσίμη.
Ήταν εντυπωσιακή η παρέμβαση του κ. Κατσαρή δικηγόρου των 15 αντιφασιστών διαδηλωτών που κατήγγειλαν βασανισμό στη ΓΑΔΑ και που η σχετική αναφορά των παρουσιαστών της ΠΕ την 'αποφράδα' Δευτέρα έδωσε την αφορμή για την αιφνίδια διακοπή της εκπομπής.
Ο Κώστας Αρβανίτης κλήθηκε να μιλήσει εκπροσωπώντας την Πρωινή Ενημέρωση και μιλώντας φανερά συγκινημένος για την δουλειά όλης της ομάδας της ΠΕ , είπε πως περιμένουν να παρθούν πίσω οι άδικες αποφάσεις.
Οι πολίτες-τηλεθεατές που μιλήσαμε, τονίσαμε την ανάγκη και την επιθυμία να απολαμβάνουμε μια ποιοτική και πολυφωνική Δημόσια Τηλεόραση και θυμίσαμε πως οι αριθμοί της τηλεθέασης αποδεικνύουν τις προτιμήσεις μας.
Βέβαια το κορυφαίο ήταν οι παρεμβάσεις φορέων όπως το 18 άνω, προγραμμάτων απεξάρτησης, προγραμμάτων της ψυχικής υγείας καθώς και η αναφορά σε πολλούς άλλους κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς που συνεχώς, πέρα από τα πολιτικά δρώμενα, έρχονται με κοινωνική ευαισθησία στο 'βήμα' της Πρωινής Ενημέρωσης!
Όλοι μαζί, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ κι εμείς οι πολίτες τηλεθεατές καταλήξαμε πως τα βασικά αιτήματά μας είναι η ελευθεροτυπία και η πολυφωνία και δηλώσαμε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την Δημόσια Τηλεόραση.
για αυτά λοιπόν... συνεχίζουμε...

Νίκη Αυγερνού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου