Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Μηλιά Κοτσιώνη για ΔΣ


Ενημερωτικό Σημείωμα Υποψηφιότητας για Εκπρόσωπο Εργαζομένων
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι είμαι υποψήφια για εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε., στις εκλογές της Τετάρτης 28ης Νοεμβρίου 2012.
Ζούμε σε μια εποχή που οι αξίες και οι θεσμοί αμφισβητούνται πιο πολύ από κάθε άλλη φορά, οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζόμενων καταργούνται και οι δύσκολες κι επώδυνες κοινωνικές συνθήκες μετατρέπουν την καθημερινότητα σε διαρκή αγώνα επιβίωσης.
Μήπως φταίμε κι εμείς γι αυτό; Μήπως οι αγώνες των εργαζομένων έχασαν κάθε κύρος και αποτελεσματικότητα εξαιτίας του εκφυλισμού των συνδικαλιστικών τους φορέων; Σίγουρα οι προσωπικές στρατηγικές και συγκρούσεις ήταν αυτό που μετρούσε. «Το συμφέρον των εργαζομένων» κατέληξε να είναι ένα φτηνό πρόσχημα.
Όσο αληθινά κι αν είναι όλα αυτά, δεν πρέπει να πάψουμε να αγωνιζόμαστε !
Μέσα απ’ το συνδικαλισμό κερδίσαμε πολλά, όσο κι αν στο τέλος επικράτησε η φθορά. Όσο κι αν εκφυλίστηκαν οι αγώνες και επικράτησε η υποκρισία. Πρέπει και πάλι να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα, με εμπιστοσύνη πως υπάρχει ακόμα μέσα μας αυτός ο αρχέγονος πυρήνας της ακεραιότητας, της εντιμότητας, της ανθρωπιάςτης πραγματικής δύναμης. Με πίστη πως αργά ή γρήγορα θα μπορέσουμε (θα αναγκαστούμε;) να λειτουργήσουμε με ενότητα, σαν ομάδα.
Βέβαια, είμαστε άνθρωποι. Θα κάνουμε λάθη, θα πέσουμε, θα ματώσουμε, αλλά θα σηκωθούμε πάλικαι θα πολεμήσουμεκαι θα μάθουμε να νικάμε ξανά !
Παίρνω το θάρρος να ζητήσω την ψήφο σου και την εμπιστοσύνη σου με την υπόσχεση:
Να είμαι κοντά σου για την προάσπιση των δικαιωμάτων σου και τη στήριξη κάθε δίκαιου και νόμιμου αιτήματός σου.
Να αγωνίζομαι με αποφασιστικότητα, συνέπεια και ευαισθησία για την ισονομία και την ίση μεταχείριση όλων των εργαζομένων της ΕΡΤ χωρίς διακρίσεις, περιφρουρώντας την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα του κάθε ενός ξεχωριστά.
Να αγωνίζομαι μαζί σου για την ουσιαστική αναβάθμιση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, την αναγνώριση και δικαίωση της εργασίας μας.
Να αγωνίζομαι ώστε το Συνδικαλιστικό Κίνημα στο χώρο μας, ιδιαίτερα σήμερα που προσπαθούμε να διαχειριστούμε τις απώλειές μας, την απώλεια των ελπίδων, της αξιοπρέπειας μας, των στόχων ζωής, του βιοτικού επιπέδου, του στοιχειώδους προγραμματισμού για το μέλλον, της ποιότητας της εργασίας, να αλλάξει πορεία, και να αποκτήσει κύρος, αξιοπιστία και, κυρίως, αποτελεσματικότητα.
Να υπερασπιστώ με όλες μου τις δυνάμεις τα δίκαια και τα συμφέροντά σας με ευαισθησία, ανθρωπιά, αλληλεγγύη, εντιμότητα, αξιοπιστία.

Σας ζητώ να με στηρίξετε με την ψήφο σας και θέλω να σας διαβεβαιώσω πως ο ρόλος μου ως εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ Α.Ε. αποτελεί για μένα πρόκληση προσφοράς και ύψιστη αποστολή μέσα από την οποία φιλοδοξώ να φανώ χρήσιμη στον καθένα χωριστά, στην ΕΡΤ και στην πορεία του Συνδικαλιστικού Κινήματος, παραμένοντας καθημερινά δίπλα σας, όπως με γνωρίζετε όλα αυτά τα χρόνια από την Εργασία, την Αιμοδοσία, την Εστία Υπαλλήλων και το Συνδικαλισμό.
Με εκτίμηση

Μηλιά Κοτσιώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου