Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ: 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

 

 
1η Φεβρουαρίου 2013

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, υλοποιώντας την εντολή της βάσης, όπως εκφράστηκε στα ψηφίσματα των συνελεύσεων των συντακτών στα δημόσια ΜΜΕ, κηρύσσει 24ωρη προειδοποιητική απεργία από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 4 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 6 το πρωί της Τρίτης, 5 Φεβρουαρίου 2013. Η απεργία αφορά τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, τους Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», καθώς και τον Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ μαζί με όλους τους δημοσιογράφους ξεκινούν τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις σε όλα τα ΜΜΕ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων, οι οποίες θα έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα, θα καθορίζεται από το Δ.Σ. σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο κάθε Μέσου και θα ανακοινώνεται προοδευτικά.
Καταγγέλλουμε τους κυβερνητικούς χειρισμούς και τη διαδικασία, που οδήγησε σ’ αυτήν την ΚΥΑ, η οποία καταργεί κάθε έννοια ΣΣΕ, τη δημοσιογραφική λειτουργία και μειώνει δραματικά τους μισθούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά τους ταμεία και τη λειτουργία της ενημέρωσης.
Απαιτούμε τη διατήρηση των ΣΣΕ στα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ, δημοτικοί ραδιοσταθμοί και γραφεία τύπου).
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση, τη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 12 μ. στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) προκειμένου να συζητηθεί η κλιμάκωση του αγώνα.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου