Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Κεδίκογλου-γλου



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΗ
Του Θανάση Καρτερού
Σε μια περίοδο σοβαρών προβλημάτων και μεγάλων προκλήσεων στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, οι δημοσιογράφοι έχουν μια συνδικαλιστική ηγεσία που ενδιαφέρεται μόνο για τη μελλοντική της θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ! Φερέφωνα του Τσίπρα, τα οποία έφτασαν στα έσχατα όρια της ανυποληψίας! Ο κ. Τσίπρας αρνείται να παραπέμψει τις επικίνδυνες συνιστώσες του, αλλά τα φερέφωνά του σπεύδουν να παραπέμψουν όσους κάνουν το καθήκον τους!
Αυτά τα άγρια και εξόχως χαρακτηριστικά του ήθους του αναφέρει ανακοίνωση του Κεδίκογλου για τη στάση της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ στην τελευταία απεργιακή κινητοποίηση στα ΜΜΕ - στην κρατική τηλεόραση ιδιαιτέρως που αποτελεί, ως γνωστό, τιμάριό του. Θύμωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γιατί, όπως αναφέρει, τα εν λόγω φερέφωνα απείλησαν τηλεφωνικώς συναδέλφους τους ότι αν κάνουν ερωτήσεις στον Ολάντ -αν σπάσουν δηλαδή την απεργία-, θα παραπεμφθούν στο πειθαρχικό του σωματείου τους. Μάλιστα.
Ασφαλώς έχει την αξία του να μιλάει ο Σίμος για φερέφωνα - είναι ειδικός στη “φερεφωνία” ο άνθρωπος. Έχει επίσης την αξία του να επισημαίνει ποιος κινείται στα έσχατα όρια της ανυποληψίας - και στην ανυποληψία είναι ειδικός. Έχει, τέλος, την αξία του να διαπιστώνει ποιος ενδιαφέρεται μόνο για τη μελλοντική του θέση σε κάποια μελλοντικά ψηφοδέλτια - τη σχετική μελλοντολογία μελέτησε και εφάρμοσε στη διαδρομή του με επιτυχία, άρα είναι και σ’ αυτό ειδικός.
Με όλο τον σεβασμό στις δεξιότητές του, πρέπει εντούτοις να σημειώσουμε ότι το εντυπωσιακό που απορρέει από την ανακοίνωση είναι άλλο: Την κατάσταση πολιορκίας στην ενημέρωση, τις απολύσεις, την τρομοκρατία, τις ατομικές συμβάσεις, τα μαύρα, τα μπλοκάκια, τη διαπλοκή, τα αίσχη στην ΕΡΤ ο Σίμος τα προσπερνάει με ένα μόνο σχόλιο: Γλου-γλου! Ως γάλος δηλαδή, για να μιλήσουμε με όρους επικαιρότητας και πτηνών. Και αρκεί η επίσκεψη του επισήμου Γάλλου για να μεταμορφωθεί ο ίδιος ο Σίμος σε θαύμα της φύσης -σε γάλο με δόντια, έτοιμο να δαγκώσει τα συνδικάτα, τους συνδικαλιστές, τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα και όποιον αντιστέκεται στο είδος της ενημέρωσης που επιδιώκει- από γάλους προς γάλους.
Γλου-γλου για τους μεν, δόντια για τους δε. Είναι βέβαιο ότι οι ορνιθολόγοι του μέλλοντος, που θα μελετούν τα χαρακτηριστικά ορισμένων πτηνών της εξουσίας την εποχή του Μνημονίου, θα βρουν άκρως ενδιαφέρουσα την περίπτωση Κεδίκογλου-γλου….

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/2/13 12:36

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ...

    ΕΔΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΠΑΡΟΧΩΝ-ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ "ΟΥΤΟΠΙΑ" ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ;!!!
    ΟΧΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ!!! ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ -ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ - ΓΙΑΤΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΟΤΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ.

    ΛΕΣ... Ο ΣΑΜΑΡΑΣ...;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ανώνυμος σχολιαστής έχει κάνει το ίδιο ακριβώς σχόλιο και στο μπλογκ των εργαζομένων στο ΑΠΕ. Έτσι το copy-paste του δεν έλαβε υπόψη του το σοβαρότατο πρόβλημα των συμβασιούχων της ΕΡΤ. Εμείς εδώ απλώς επαναλαμβάνουμε την απάντηση που του δώσαμε στο δικό μας μπλογκ:

    Η «εξαίρεση» που ζητάμε είναι να πληρωνόμαστε με αξιοπρεπείς μισθούς (όχι με 900 ευρώ όταν τα έξοδα-φόροι της οικογένειας είναι 3.000), να έχουμε συλλογική σύμβαση (και να μη στεκόμαστε γονατιστοί ο καθένας μόνος του μπροστά στον εργοδότη), αλλά και να έχουμε ανθρώπινη σύνταξη και περίθαλψη. Ό,τι τυχόν κερδίζει οποιοσδήποτε κλάδος με τους αγώνες του δεν αποτελεί «εξαίρεση» αλλά υπόδειγμα για τους υπόλοιπους κλάδους ώστε τελικά να «εξαιρεθεί» ολόκληρη η κοινωνία από την κόλαση του μνημονίου. Και δεν είναι «η κατάσταση που δεν επιτρέπει την εξαίρεσή τους», όπως λες, αλλά η διαρκής μεταφορά του μόχθου και του πλούτου του ελληνικού λαού στις τσέπες των δανειστών.
    Ωστόσω έχει δίκιο όταν υπονοείς ότι όλοι οι Έλληνες δεν έχουν ίσα δικαιώματα. Παράδειγμα οι εφοπλιστές έδωσαν το 2012 81 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι έδωσαν δεκάδες δισ. Ο κ. Μέργος που θέλει τους νέους να παίρνουν κάτω από 500 ευρώ παίρνει τρεις-τέσσερις παχυλούς μισθούς.
    Η Ελλάδα μάλλον θα ήταν καλύτερη χωρίς την ξύλινη γλώσσα των κουκουλοφόρων οπαδών του μνημονίου και του Σαμαρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/2/13 18:03

    Εσείς οι δημοσιογράφοι προστατέψατε και "ταϊσατε", το τέρας που τρώει τα σωθικά της Ελλάδος και των Ελλήνων. Τώρα μην παραπονιέστε ότι δεν σας φτάνει να ζήσετε. Εδώ και δύο χρόνια ο Λαός υποφέρει και εσείς ειδικά μετά την εξαίρεσή σας από το ενιαίο μισθολόγιο (πέρυσι τέτοιες μέρες με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) συντηρήσατε αυτή την κατάσταση και την ωραιοποιήσατε. Τρομάξατε τους ψηφοφόρους το καλοκαίρι διαδίδοντας φόβο. Φόβο μην τυχόν βγει "ο Τσίπρας και μας πάρει στα σπίτια", "μην φύγουμε από την Ευρώπη" και πολλά άλλα. Τότε είσασταν οι προστατευόμενοι του συστήματος. Μην αλλάξει η κατάσταση και χάνατε τα προνόμια. Τώρα μας λέτε άλλα..

    Αντε ούστ... Ρομπεν των Δασών!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρόκειται για εκτελώντα υπηρεσίες βάρδιας αφού "χτυπάει" με το ίδιο σχόλιο διάφορα ιστολόγια σχετικά με τα ΜΜΕ, το ίδιο έκανε και πρόσφατα με την ΚΥΑ. Σε μερικές περιπτώσεις απλώς αλλάζει την υπογραφή, αλλά ως τεμπελάκος όχι και το σχόλιο. "Λεφτά υπάρχουν", αν ηοι υπερωρίες στο πληκτρολόγιο τις δικαιολογούν.
    Σε ένα πράγμα να συμφωνήσουμε, όχι εξαιρέσεις, να ρίξουμε τα μνημόνια και όσους τα στηρίζουν, όλοι μαζί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή