Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ



                                                                                                              Αθήνα 7/2/13


                               

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΡΤ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου, επαναβεβαιώνει ομόφωνα το πλαίσιο διεκδίκησης που ετέθη στην προηγούμενη γενική μας συνέλευση, το οποίο φέρει πλέον των 130 υπογραφών.
Αποφασίσαμε την συνέχιση και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων , με στόχο:

  1. Την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας

  1. Την διατήρηση στις θέσεις τους των συναδέλφων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν την Παρασκευή. Η διαφαινόμενη λύση παράτασης των συμβάσεων ορισμένων με δελτία παροχής υπηρεσιών είναι οπισθοδρόμηση, οδηγεί σε εργασιακό μεσαίωνα και υπονομεύει τις εργασιακές σχέσεις σε όλα τα δημόσια μέσα.

  1. Καταγγέλλουμε την τακτική των μικτών παραγωγών, μέσω των οποίων ιδιωτικοποιείται το παραγόμενο προϊόν της δημόσιας τηλεόρασης και γίνεται κατασπατάληση χρήματος.

  1. Καταγγέλλουμε επίσης  το θεσμό των ΠΕΘ (Προσωπικό Ειδικών Θέσεων) και των ειδικών συμβούλων που λαμβάνουν υπέρογκες αμοιβές την ώρα που οι μισθοί του προσωπικού μειώνονται. Κυριακές, αργίες και υπερωρίες δεν πληρώνονται και συνάδελφοι απολύονται.

  1. Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία παρέμβαση στο έργο μας. Θα διαφυλάξουμε την αντικειμενικότητα της ενημέρωσης του ελληνικού λαού. Είμαστε αποφασισμένοι να αντιπαρατεθούμε σε κάθε αυθαιρεσία όπως πχ στην περίπτωση της εκπομπής Πρωϊνή Ενημέρωση (Αρβανίτης, Κατσίμη) με την απόφαση για αντικατάσταση ακόμη και της αορίστου χρόνου παρουσιάστριας.

  1. Καταδικάζουμε την επίθεση στο ΔΣ της Ένωσης Συντακτών από το συγκρότημα του Μπόμπολα και τον όμιλο Αλαφούζου. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στο σωματείο μας.

  1. Θεωρούμε απαράδεκτο να υιοθετούνται αιτήματα εξαίρεσης για προβολή εν ώρα απεργίας.

  1. Οι δημοσιογράφοι, κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, συμπαρίστανται στους αγώνες των εργαζομένων για διασφάλιση των συλλογικών τους συμβάσεων εργασίας.

Τη Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου, στη μία το μεσημέρι, διοργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.
                                    
                                                    Η γενική συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ

1 σχόλιο: