Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Καταδίκη για τον Ανδρέα Κουρή - Δικαίωση για τους απολυμένους των Metropolis



ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΡΗ!

Σε ποινή φυλάκισης 27 μηνών, χρηματικό πρόστιμο 7.800 ευρώ με τριετή αναστολή καταδικάστηκε σήμερα ερήμην ο ιδιοκτήτης των Metropolis Ανδρέας (Γεράσιμου) Κουρής. Η ποινή επιβλήθηκε από το Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά 8 απολυμένων και μέσω του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων σε αυτούς.

Πρόκειται για το δεύτερο δικαστήριο μέσα σε 2 ημέρες. Και στη χθεσινή εκδίκαση μιας ακόμη αγωγής, που αυτή τη φορά ασκήσαμε τόσο εναντίον της επιχείρησης όσο και προσωπικά του ίδιου του Ανδρέα Κουρή ως διευθύνοντα συμβούλου αυτής, ο ιδιοκτήτης του ομίλου MAD και αρκετών ακόμη εταιρειών, επέλεξε και πάλι να απουσιάσει.

Η σημερινή απόφαση αποτελεί για εμάς μια ακόμη δικαίωση για τον αγώνα μας που συνεχίζουμε επίμονα τόσο στο δρόμο όσο και στα δικαστήρια. Οπλισμένοι με αποφασιστικότητα, που ενισχύεται από την έμπρακτη αλληλεγγύη σωματείων και συλλογικοτήτων, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι την πλήρη δικαίωση μας, κάτι που ισοδυναμεί με την καταβολή των οφειλόμενων μισθών και των αποζημιώσεών μας που παρακρατεί παράνομα ο Ανδρέας Κουρής.


Απολυμένοι/ες στα καταστήματα Metropolis
http://ergazomenoimetropolis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου