Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΕΡΤ3 Υπό κατάρρευση λόγω έλλειψης προσωπικού!

Αναβρασμός επικρατεί στην ΕΡΤ3, όπου και πληθαίνουν οι φωνές για άμεση ενίσχυσή της σε έμψυχο δυναμικό, μιας και οι αθρόες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, σε συνδυασμό με τον περιορισμό των κάθε μορφής προσλήψεων, έχουν οδηγήσει το κανάλι σε αδιέξοδο.
 
Του Άκη Φωτόπουλου
akisfot@makthes.gr

Η κατάσταση είναι δραματική, όπως μας περιγράφουν κορυφαία στελέχη της ΕΡΤ3, δεδομένου ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τέτοιες που αρκετοί προϊστάμενοι τμημάτων δηλώνουν καθημερινά αδυναμία εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Αρκεί να αναφερθεί ότι στην ειδικότητα του μακιγιάζ έχουν απομείνει μόνο δύο υπάλληλοι, που δουλεύουν χωρίς ρεπό και καλύπτουν μόνο 10 βάρδιες αντί για 14 που χρειάζεται.
Εμφανής είναι η αναντιστοιχία σε προσωπικό μεταξύ των τριών καναλιών που διαθέτει η ΕΡΤ. Ειδικότερα, η ΕΤ1 διαθέτει 430 υπαλλήλους, η ΝΕΤ 840 υπαλλήλους και η ΕΡΤ3 μόλις 167, εκ των οποίων οι 24 εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ουκ ολίγες φορές στελέχη του Τρίτου Καναλιού πέρασαν την πόρτα του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ ΑΕ ζητώντας από το δ.σ. της κεντρικής ΕΡΤ την ενίσχυση της ΕΡΤ3, παραδίδοντας τεκμηριωμένες αναλύσεις που αναδείκνυαν σε όλο του το μέγεθος το πρόβλημα του καναλιού. Μάλιστα για το ίδιο θέμα ενημερώθηκε και ο αρμόδιος υπουργός Σίμος Κεδίκογλου. Ωστόσο τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Απεναντίας στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα, αφού προ των πυλών βρίσκεται και η μείωση τον τρέχοντα προϋπολογισμού, καθώς ο γενικός διευθυντής διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών της ΕΡΤ ΑΕ Πέτρος Μάης διεμήνυσε ότι το κονδύλι για πρόγραμμα και επενδύσεις σε εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποδομή που αναλογεί στην ΕΡΤ3 θα είναι εμφανώς μικρότερο σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Όπως λένε οι ιθύνοντες του σταθμού, η συρρίκνωση είναι σε τέτοιο βαθμό που πλήττεται καίρια η φυσιογνωμία της ΕΡΤ3 και απειλείται με υποβάθμιση το πρόγραμμα τόσο της ΕΤ3 όσο και των τριών ραδιοσταθμών 102FM, 9,58 και βραχέων.

Μονόδρομος η ενίσχυση
Κατά καιρούς οι εκάστοτε πολιτικοί προϊστάμενοι της ΕΡΤ3 έχουν μιλήσει για την αναγκαία παρουσία της στο τηλεοπτικό γίγνεσθαι, όπως επίσης και για τον περιφερειακό ρόλο που καλείται να παίξει. Γίνεται αντιληπτό με βάση τα παραπάνω ότι η ΕΡΤ3 στην παρούσα φάση, για να σταθεί στα πόδια της και να συνεχίσει την αποστολή της, χρειάζεται ενίσχυση της αυτονομίας της και χρηματοδότηση για την ευόδωση των στόχων της και όχι αποδυνάμωση.

Από: Μακεδονία   http://www.makthes.gr/news/media/101751/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου