Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Beaufort και απαγορευτικά στα control της ΕΡΤ


Το είδαμε κι αυτό. Μετά το σούσουρο που έγινε μεταξύ των εργαζομένων της ΕΡΤ για την παρουσία απολυμένης συμβασιούχου (και συνυποψήφιας των υπολοίπων για επαναπρόσληψη) στο κοντρόλ της εκπομπής NETWEEK της Έλλης Στάη, φαίνεται πως στην Αγία Παρασκευή έπεσαν γερά καντήλια. Δεν εξηγείται αλλιώς η κίνηση Λιάτσου να κυκλοφορήσει εσωτερικά έγγραφο με το οποίο απαγορεύει (!!!) την είσοδο στο ραδιομέγαρο σε «δημοσιογράφους ή άλλους που δεν έχουν σχέση με την ΕΡΤ Α.Ε.»
Τέτοια πρεμούρα έπιασε τους υπευθύνους της Αγίας Παρασκευής που εκτός από την εσωτερική του κυκλοφορία άρχισαν να το μοιράζουν και δεξιά κι αριστερά «για του Λόγου το Αληθές».
Ένα, μάλιστα, από τα sites που εδώ και λίγους μήνες ανακάλυψε ξαφνικά την ΕΡΤ και ασχολείται καθημερινά μαζί της δίνοντας συνεχώς συγχαρητήρια στον «Αιμίλιο Λιάτσο και την ομάδα του» δημοσίευσε και φωτογραφία του σχετικού εγγράφου!

http://www.enimerosi24.gr/87750/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B7-%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-control/
Στο ρεπορτάζ που συνοδεύει την …φερόμενη ως αποκλειστικότητα κάποιοι μπλέκουν το κοντρόλ των εκπομπών με το κοντρόλ των ειδήσεων, και αναφέρουν πως «Κατά παράβαση της νομοθεσίας, αλλά και των εσωτερικών εντολών, η δημοσιογράφος Νικόλ Λειβαδάρη, της οποίας η σύμβαση με την ΕΡΤ έχει λήξει, συνεργάτιδα της Έλλης Στάη, από την Δευτέρα το βράδυ βρίσκεται στο control των ειδήσεων της ΝΕΤ. Η δημοσιογράφος χωρίς να έχει αρμοδιότητα ή κάποια σχετική εντολή από την γενική διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης, προφανώς με «άδεια» την επέβαλε η Έλλη Στάη στο control room των ειδήσεων.».
Όλα αυτά την στιγμή που είναι γνωστό ότι το θέμα δημιουργήθηκε ΜΟΝΟ το βράδυ της Δευτέρας και ΜΟΝΟ κατά την εκπομπή NETWEEK, όπως αναφέρει και προηγούμενο δημοσίευμα μας στο blog.

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ή κάποιοι βλέπουν οράματα (αντί να έχουν …όραμα για την ΕΡΤ), ή προσπαθούν να κάνουν «διάχυση» ευθύνης από την πλάτη της διεύθυνσης ενημερωτικών εκπομπών (η οποία και είναι υπόλογη αν άτομο χωρίς σχέση εργασίας με την εταιρεία έχει εργαστεί στη διάρκεια ενημερωτικής εκπομπής…) «καρφώνοντας» μια διπλανή διεύθυνση που δεν εμπλέκεται ΚΑΘΟΛΟΥ στο θέμα. Πετάμε το μπαλάκι στον διπλανό διευθυντή, συσκοτίζουμε τα πράγματα για τις όποιες δικές μας ευθύνες, και όλα μέλι γάλα.
Όμως, στην ΕΡΤ μπορεί κάποιοι να βγάζουν τα μάτια τους, κάποιοι άλλοι όμως τα έχουν ακόμη στη θέση και τα βλέπουν όλα…
Αίσθηση προκαλεί και η σιωπή της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου. Την ώρα που στοχοποιείται ως «πέτρα του σκανδάλου», ακόμη δεν έχει δώσει την δική της εκδοχή. Περιμένουμε με ενδιαφέρον να μας πει η ίδια ποιος ήταν σε ποιο κοντρόλ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου