Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Η Κατερίνα Φρύσσα, υποψήφια εκπρόσωπος της ΕΡΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Αύριο από το πρωί στις 8 ως το απόγευμα στις 18:00 ψηφίζουμε στην ΕΣΗΕΑ για εκλογή νέου ΔΣ στον ΕΔΟΕΑΠ. Η παρουσία μας είναι σημαντική καθώς στις κρίσιμες ημέρες που ζούμε, με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων η παρουσία και λειτουργία του Ταμείου αποτελεί βασική προϋπόθεση, για να διατηρήσουμε ένα μίνιμουμ επίπεδο αξιοπρεπούς καθημερινότητας.
Η ανάγκη για εκλογή νέων προσώπων στο ΔΣ αποτελεί επίσης μονόδρομο καθώς, διαπιστώθηκε συχνά τα τελευταία χρόνια, πως η παραμονή των ίδιων προσώπων στον ΕΔΟΕΑΠ δημιούργησε τάσεις αυταρχισμού και ελλιπούς ελέγχου.
Την ίδια ώρα καλούμαστε –εμείς της ΕΡΑ- να ψηφίσουμε για το δικό μας εκπρόσωπο. Ήδη γνωρίζετε πως έχω θέσει υποψηφιότητα, ανεξάρτητη από κομματικές ή συνδικαλιστικές δεσμεύσεις, με μοναδικό στόχο να προσπαθήσω να δημιουργήσω μια άλλη, σύγχρονη αντίληψη συνδικαλιστικής παρέμβασης. Παρέμβασης που δεν θα στηρίζεται σε παγιωμένα «πρότυπα» πως η κάθε εξουσία είναι και εχθρός, αλλά πως η κάθε εξουσία χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση, για να κερδίσουμε τα όποια αιτήματά μας.
Στα μόνιμα αιτήματά μας, όπως η παρεμπόδιση νέων περικοπών, η καταβολή όλων των δεδουλευμένων κανονικά, η επιστροφή των συμβασιούχων (κι ίσως μια ευκαιρία να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, προκειμένου να καλυφθούν οργανικές θέσεις) η παρεμπόδιση της διοίκησης να χρησιμοποιεί τα «παράθυρα» σαν τρόπο εισόδου ημετέρων, θα πρέπει να προσθέσουμε σαν βασικό θεσμικό μας αίτημα την επανεξέταση της λειτουργίας της δημόσιας Ραδιοφωνίας, με σκοπό την αναβάθμισή της.
Εμείς οι ίδιοι, είμαστε εκείνοι που πρέπει να πείσουμε πως έχοντας η Δημόσια Ραδιοφωνία δεκάδες εξαιρετικά  στελέχη στις τάξεις της, πρέπει να σταματήσει να αδικείται στην παρουσίαση ενός προγράμματος, που δεν της επιτρέπει να δείξει τις πραγματικές μας δυνατότητες.
Ελάτε λοιπόν μαζί να πάμε ένα βήμα μπροστά, υπερασπιζόμενοι ό,τι έχουμε και διεκδικώντας ότι θεωρούμε δίκαιο και νόμιμο!
Κατερίνα Φρύσσα
Υποψήφια εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της ΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου