Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Το ΔΣ «αδειάζει» τον Λιάτσο


Αναδημοσίευση από Έθνος ΤV
Την πλήρη αντίθεσή τους αναφορικά τόσο με το ύφος όσο και με το ήθος της ανακοίνωσης που εξέδωσε εναντίον της εφημερίδας «Εθνος», την περασμένη Δευτέρα το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ, εκφράζουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα μέλη του ΔΣ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη του ΔΣ (Καλημέρης, Μαγιάση, Τέλλης, Σαμαντάς, Καλφαγιάννης), που συνεδρίασαν χθες απόντος του Χ. Παπαδόπουλου (μέλος), «αδειάζουν» το γραφείο Τύπου που έστειλε την επίμαχη ανακοίνωση -«πίσω από την οποία βρίσκεται προφανώς ο γενικός διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης, Αιμίλιος Λιάτσος- δηλώνοντας αφενός ότι «δεν είχαν γνώση της κίνησης αυτής και ότι δεν ερωτήθηκαν σχετικώς» και αφετέρου εναντιούμενοι στο ύφος και το ήθος του περιεχομένου.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΤ Νίκος Τέλλης και ο γενικός διευθυντής Ειδήσεων και ενημέρωσης της ΕΡΤ, Αιμίλιος Λιάτσος
Τα μέλη του ΔΣ ενοχλήθηκαν σφόδρα από το γεγονός ότι δεν ερωτήθηκαν για την αποστολή προς τον Τύπο της ανακοίνωσης που επιτίθεται εναντίον της εφημερίδας «Εθνος», την οποία ο συντάκτης της μεταξύ άλλων κατηγορεί ότι με το κυριακάτικο δημοσίευμά της με τίτλο «Ναυάγιο στην ΕΡΤ» επιδίδεται σε «εκστρατεία κατασυκοφάντησης με δισέλιδα λιβελογραφήματα κατά της διοίκησης» και σε «συστηματική, εργολαβική, συκοφαντική επιχείρηση».
Πόσω μάλλον όταν περισσεύει το θράσος όσον αφορά τον συντάκτη της ανακοίνωσης, με την οποία απειλεί ότι θα κάνει χρήση όλων των νόμιμων μέσων όταν την ίδια ακριβώς ημέρα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, είχε διατάξει στον εισαγγελέα ανακριτή Ζ. Τζώνη τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας βασισμένης ακριβώς σε αυτό το περιεχόμενο του δημοσιεύματος του «Εθνους της Κυριακής» με εντολή να «ξεσκονίσει» τις αμαρτωλές μεικτές παραγωγές και να βάλει στο μικροσκόπιό του το ατέλειωτο «πάρτι» στο Ραδιομέγαρο.
ΕΔΕ για παραγωγές
Χθες πάντως στη συνεδρίαση του ΔΣ ακούστηκαν φωνές που ζητούσαν ακόμη και την παραίτηση του γενικού διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης, Αιμ. Λιάτσου. Ωστόσο, στη συνέχεια επικράτησε ψυχραιμία, προκειμένου να μη γενικευθεί η ακυβερνησία στα υψηλά κλιμάκια της ΕΡΤ. Παράλληλα αποφασίστηκε η έναρξη προανακριτικής διαδικασίας, προκειμένου να διερευνηθεί αν είναι αναγκαία η πραγματοποίηση ΕΔΕ για τις μεικτές παραγωγές κ.λπ.

Στο ύψος των περιστάσεων στάθηκε ιδιαίτερα ο πρόεδρος του ΔΣ, Νίκος Τέλλης, ο οποίος αναρωτήθηκε προς τα υπόλοιπα μέλη «πώς είναι δυνατό να συμβαίνουν όλα αυτά στην ΕΡΤ και να μη διενεργείται εξονυχιστικός έλεγχος, δίνοντας αφορμή και λαβές για αρνητικά σχόλια εναντίον της διοίκησης».

Εν τω μεταξύ, «ακέφαλο» συνεχίζει να παραμένει το ΔΣ της ΕΡΤ, καθώς ο λευκός καπνός θα πρέπει να βγει όχι από το Ραδιομέγαρο, αλλά από το Μαξίμου και συγκεκριμένα από το γραφείο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Σίμου Κεδίκογλου, που είναι σύμφωνα με τον νόμο ο καθ' ύλην αρμόδιος για να πάρει κρίσιμες αποφάσεις, αφού τακτοποιηθεί και τυπικά η εκκρεμότητα της παραίτησης του απερχόμενου διευθύνοντος συμβούλου.
Αν και εφόσον δεν βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής για τη θέση που άφησε κενή παραιτούμενος ο Ν. Σίμος, είναι πιθανό να ζητηθεί από τον Τζώννυ Καλημέρη, μέλος του ΔΣ και αναπληρωτή γενικό διευθυντή Τηλεόρασης, να αναλάβει αυξημένα καθήκοντα.
Ο Τζώννυ Καλημέρης φέρεται να προκρίνεται είτε για ανάληψη μόνιμων καθηκόντων είτε για τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου. Δεν αποκλείεται να συγκληθεί άμεσα έκτακτο ΔΣ, προκειμένου να εκχωρηθούν στον Τζ. Καλημέρη συγκεκριμένες αρμοδιότητες με στόχο να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες λειτουργίας της εταιρείας.
ΣΟΝΙΑ ΧΑΪΜΑΝΤΑ

2 σχόλια:

  1. Κάποιοι δεν μαζεύονται με τίποτα. http://www.avantipopolo.gr/2013/03/blog-post_4166.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλος και στην όποια διαφάνεια για τα πεπραγμένα του ΔΣ της ΕΡΤ. Χθες αποφασίστηκε και επίσημα να σταματήσει η αποστολή δελτίων Τύπου για τις αποφάσεις του συμβουλίου.

    Άραγε το επόμενο βήμα θα είναι και η κατάργηση της Διαύγειας;
    Περιμένουμε απάντηση - ενημέρωση από τον εκλεγμένο εκπρόσωπο εργαζομένων στο ΔΣ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη.


    ΑπάντησηΔιαγραφή