Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Μαξίμου κατά Δημοσιόγράφων


«Επίθεση του κυβερνητικού τόξου κατά των δημοσιογράφων»

του Γιάννη Μαμουζέλου

Είναι πλέον προφανές ότι το «κυβερνητικό τόξο» …σημαδεύει τους δημοσιογράφους και τη δημοσιογραφία, όχι τους επιχειρηματίες των ΜΜΕ! Αφού διαμόρφωσε όλες τις συνθήκες για την οικονομική εξαθλίωση του κλάδου, όλες τις προϋποθέσεις για την εκ θεμελίων κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων και κάθε λογής μακροχρόνιων κεκτημένων τώρα με όλες τις δυνάμεις του (από τον κ. Μουρούτη έως τον ίδιο τον Πρωθυπουργό) επιτίθεται κατ’ ευθείαν στις συνδικαλιστικές Ενώσεις, στις ηγεσίες τους και το σπουδαιότερο στα Ασφαλιστικά Ταμεία τους!
Ναι, οι άνθρωποι που αυτοϊκανοποιούνται με τα επιτεύγματά τους (;) και συγχαίρουν αλλήλους, προβάλλοντας ότι οδηγούν τη χώρα σε ένα νέο ξέφωτο ευημερίας και ανάπτυξης (ακούσαμε πολλά παραδείγματα τελευταία…) έρχονται τώρα με τα γνωστά ψέματα και την αδιαφάνειά τους να ενεργοποιήσουν  το διακαή πόθο τους: να διαλύσουν τα ταμεία του κλάδου, δηλ. και το πρόσφατα συσταθέν ΕΤΑΠ- ΜΜΕ αλλά και τον ΕΔΟΕΑΠ, που είναι ΝΠΙΔ και αντιστάθηκε να μπει στον κουβά των μέχρι τώρα κυβερνητικών επιλογών!
Μετά τις επιθέσεις στην ΠΟΕΣΥ, την ΕΣΗΕΑ κ.α. ήρθε η σειρά για την απρόκλητη επίθεση  στον Κώστα Τσουπαρόπουλο, πρόεδρο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ  από τον νέο αστέρα  της πολιτικής σκηνής κ .Βρούτση!
Γιατί, για ποιο ακριβώς λόγο ή παράπτωμα;
Είναι βέβαιο ότι ψάχνουν να επεκτείνουν το φόβο, να δημιουργήσουν ένταση, διχογνωμίες και συγκρούσεις, να προκαλέσουν διασπάσεις στον κλάδο!
Δεν θα πω τίποτε περισσότερο, αλλά όλοι οι δημοσιογράφοι, όσοι αισθάνονται δημοσιογράφοι και όχι υπάλληλοι ή φερέφωνα κομμάτων, πολιτικών, αφεντικών ή συμφερόντων ας δείξουν με νηφαλιότητα και εντιμότητα ότι έχουν αξιοπρέπεια, φωνή και δύναμη. Ας μην αφήσουμε να διαλυθούν ούτε οι δημοσιογραφικές Ενώσεις ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία , μέσα από αψυχολόγητους φανατισμούς και παιχνίδια του παρασκηνίου!
Η Γενική Συνέλευση της Δευτέρας 4/3 στο CARAVEL  θα δώσει το στίγμα και το δείγμα γραφής…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου