Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΡΑ


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 14.04.2013 - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ















Συνάδελφοι,

Η χθεσινή μας συνέλευση η οποία για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε σε χώρο του ραδιοφώνου, ήταν μαζική αλλά και αρκετά παραγωγική.

Οι συνάδελφοι ζήτησαν εξωστρέφεια των δράσεων μας με ενημέρωση της κοινωνίας, αλλά και των πολιτικών και άλλων φορέων. Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε να συσταθεί μια ομάδα εργασίας η οποία θα αναλάβει, μεσοπρόθεσμα, να "στήσει" μια εκδήλωση ενημέρωσης. Γι αυτό το σκοπό θα κληθούν το αμέσως επόμενο διάστημα οι συνάδελφοι,
 α) να δηλώσουν τις ιδέες τους

και

β) να δηλώσουν διαθεσιμότητα, σε περίπτωση που θέλουν να συμμετέχουν ενεργά.

Σε ότι αφορά τις κινητοποιήσεις υπήρξαν 2 προτάσεις,

1) να συνεχίσουμε με το υπάρχον πλαίσιο (απεργίας Σαββατοκύριακα, Αργίες και στοχευμένες στάσεις στις μεικτές παραγωγές),

2) να πάμε μόνο με στοχευμένες στάσεις πάνω στις μεικτές εκπομπές.

Αποφασίστηκε να συνεχίσουμε ως έχει, με συντριπτική πλειοψηφία.

Παρευρέθηκε και απευθύνθηκε προς στη συνέλευση και η εκπρόσωπος των συνάδελφων διοικητικών υπαλλήλων του ΔΟΛ η οποία απολύθηκε χθες από τον Ψυχάρη. Οι συνάδελφοι αποφάσισαν να συμπεριλάβουν στο ψήφισμα μας την καταγγελία της απόλυσης.

Οι συνάδελφοι επίσης ζήτησαν στο ψήφισμα να υπάρξει και μια καταγγελία για την υπόθεση της Βασιλείας Ζερβού (διευθυντοποίηση κλπ).

Και οι 2 προτάσεις ήταν ομόφωνες. 

Δεν υπήρξε κανένα νεώτερο σε ότι αφορά την Κ.Υ.Α

Υπήρξε μια άτυπη συνάντηση μελών του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ παρόντων και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων της ΕΡΤ με τον Τ. Καλημέρη.

Ο κ. Καλημέρης δεν ήταν σε θέση να μας πει τίποτα μιας και ουσιαστικά δεν υπάρχει διοίκηση αυτή τη στιγμή στην ΕΡΤ. Οπότε και σε αυτό το επίπεδο ήμαστε σε αναμονή.

Νίκος Τσιμπίδας

Εκπρόσωπος Εργαζομένων ΕΡΑ, Πολυμέσων, Ραδιοτηλεόρασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου