Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΕΘΝΟΣ"

Σχετικά με σειρά συκοφαντικών για την ΕΡΤ Α.Ε. δημοσιευμάτων από την εφημερίδα «ΤΟ ΕΘΝΟΣ», το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα ακόλουθα.

1. Η εφημερίδα «ΤΟ ΕΘΝΟΣ» έχει...

ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο εκστρατεία κατασυκοφάντησης, ακόμη και με δισέλιδα λιβελογραφήματα, κατά της Διοίκησης της ΕΡΤ Α.Ε.. Εκτοξεύοντας τόνους λάσπης κατά των στελεχών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, οι συντάκτες των συγκεκριμένων απαράδεκτων δημοσιευμάτων, έφθασαν στο σημείο να κάνουν λόγο για …ΥΕΝΕΔ και να εμφανίσουν με …στρατιωτικά πηλίκια άλλης εποχής τους κ.κ. Νίκο Σίμο, Αιμίλιο Λιάτσο και Βασίλη Θωμόπουλο!!!

2. Η συστηματική, εργολαβική, συκοφαντική εκστρατεία δημιουργεί τεράστια ερωτήματα για τις σκοπιμότητές της, καθώς εκφεύγει από κάθε έννοια καλόπιστης κριτικής στη Διοίκηση της ΕΡΤ. Αλήθεια, πώς να εκλάβει κάθε καλόπιστος άνθρωπος τους χαρακτηρισμούς του τύπου «θίασος της ΕΡΤ»;
 

3. Οι συντάκτες των επίμαχων δημοσιευμάτων διαστρεβλώνουν κατά σύστημα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, αλλά και επιλογές αφενός της Διεύθυνσης Ενημέρωσης, αλλά και του Προγράμματος της ΕΡΤ. Εμφανίζονται να αγνοούν βασικά στοιχεία για τις παραγωγές και με άκριτο, φαινομενικά επιπόλαιο και άκρως αντιδεοντολογικό τρόπο σπιλώνουν στελέχη της ΕΡΤ, με προφανή σκοπό την απαξίωση της σημερινής Διοίκησης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
 

4. Όσον αφορά, επί της ουσίας, «πτυχές» της απαράδεκτης επίθεσης των συντακτών των συκοφαντικών δημοσιευμάτων:


Α. Έχουν άραγε «εικόνα» επί των πραγματικών στοιχείων του σημερινού προϋπολογισμού, ο οποίος εφαρμόζεται με ευλαβική συνέπεια από τη σημερινή Διοίκηση της ΕΡΤ. Διότι, εκτός από συνωμοσιολογικά σενάρια, οφείλουν να γνωρίζουν – και φυσικά να ενημερώσουν τους αναγνώστες – ότι τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας ελέγχονται εξονυχιστικά και τακτικά (ανά τρίμηνο) από εξωτερικούς Ορκωτούς Λογιστές και τις αρμόδιες αρχές της συντεταγμένης Πολιτείας. Σ’ ότι αφορά σε προϋπολογισμούς συγκεκριμένων εκπομπών (που αναφέρονται στα δημοσιεύματα), αυτοί ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ, τα στοιχεία είναι στη διάθεση του καθενός, καθώς αναρτώνται στη «Διαύγεια» και από το ύψος τους είναι σαφές ότι για να προκύψει … ηχηρός τίτλος δημοσιεύματος, πρέπει να πολλαπλασιαστούν επί πολύ μεγάλο αριθμό επεισοδίων (τουλάχιστον δύο ετών!).
 

Β. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η σημερινή Διοίκηση της ΕΡΤ κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει, αλλά και να βελτιώσει την ποιότητα του προγράμματος, που οφείλει από την ίδια την φυσιογνωμία της και την αποστολή της να προσφέρει στον ελληνικό λαό – και μάλιστα με μειωμένο κόστος μετά από διαπραγματεύσεις και εξορθολογισμό δαπανών. Ας ρίξουν μια ματιά στα οικονομικά στοιχεία των συμβάσεων που έχουν υπογράψει μεγάλοι διεθνείς τηλεοπτικοί οργανισμοί για την απόκτηση των δικαιωμάτων παραγωγών εξαιρετικά υψηλής ποιότητας προγραμμάτων που μεταδίδονται και από την ΕΡΤ, για να διαπιστώσουν ότι η Διοίκηση της εταιρείας κατάφερε να εξασφαλίσει εξαιρετικό πρόγραμμα με πολύ μειωμένο κόστος.
 

Γ. Αστήρικτος είναι και ο «θόρυβος» περί μεικτών παραγωγών. Μεικτές παραγωγές εγκρίνονται σε περιπτώσεις κατά τις οποίες η ΕΡΤ δεν μπορεί να διαθέσει είτε ειδικευμένο προσωπικό, είτε υλικοτεχνική υποστήριξη και ο αριθμός τους – σε κάθε περίπτωση – είναι περιορισμένος στις απολύτως απαραίτητες. 


Δ. Άκριτες είναι και οι αναφορές στα ποσοστά τηλεθέασης. Η ΕΡΤ δεν είναι διατεθειμένη, όπως εξάλλου ορίζεται και από τους Κανονισμούς λειτουργίας της, να θυσιάσει τον ποιοτικό προσανατολισμό του προγράμματός της και να συμμετάσχει σε ένα αμφιλεγόμενο κυνήγι τηλεμετρήσεων. Αυτό το οφείλει σε κάθε έλληνα και ελληνίδα, που τη στηρίζει και την πληρώνει με το υστέρημά του.
 

Ε. Όσον αφορά στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ), η μη ανανέωση των συμβάσεων σε όσους έχουν συμπληρώσει τους 24 μήνες, δεν ανήκει στις αρμοδιότητες της ΕΡΤ, η οποία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.
 

ΣΤ. Παραπλανητικά είναι και τα όσα αναφέρονται σε αναπληρωτές των Γενικών Διευθυντών. Θα αρκούσε ένα τηλεφώνημα για να διαπιστώσουν οι συντάκτες των επίμαχων δημοσιευμάτων ότι τέτοιες θέσεις (και μάλιστα 20!!!) δεν υπάρχουν. 


Εν κατακλείδι, η Διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. είναι ανοιχτή σε κάθε καλόπιστη κριτική και προτάσεις που ενισχύουν τη φυσιογνωμία και τη λειτουργία της. Δεν δέχεται όμως λογικές και σκοπιμότητες που αποβλέπουν στην υπονόμευσή της, το διασυρμό στελεχών της και την «ποινικοποίηση» κάθε απόπειρας παραγωγής ποιοτικού προγράμματος. Προς αυτήν την κατεύθυνση είναι αποφασισμένη να κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο.
 

Το δημοσίευμα εδώ: http://origin2.ethnos.gr/entheta.asp?catid=22807&subid=2&pubid=63794723

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου