Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ο ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΥΥ;



Θα το επιτρέψουμε ή θα το αποτρέψουμε;
Το δραματικό σήριαλ του ΕΔΟΕΑΠ φθάνει στο τελευταίο επεισόδιο με τις προσεχείς εκλογές.
Το ερώτημα που τίθεται: Ξεψυχάει ο ΕΔΟΕΑΠ στην παγίδα του ΕΟΠΥΥ ή ξαναζωντανεύει για τους ασφαλισμένους του με ποια επιτυχημένη επέμβαση από ένα νέο δυναμικό  και αξιόπιστο επιτελείο.
Συνάδελφοι, αυτό εξαρτάται από τις επιλογές μας για μια νέα διοίκηση άξιων συναδέλφων, που θα πιάσουν δουλειά εδώ και τώρα, με καθαρές πρακτικές και διαδικασίες. Ο ΕΔΟΕΑΠ δεν είναι μέγαρο μουσικής, ούτε φιλανθρωπικό σωματείο κυριών των βορείων προαστίων, που μοιράζει μεταχειρισμένα ρούχα σε φτωχούς συναδέλφους με βλέμμα συμπόνιας. Είναι ένα ασφαλιστικό ταμείο, που πρέπει να σταθεί στο ύψος του, ανακτώντας την ευρωστία του, να διασώσει όχι μόνο τα αποθεματικά του, αλλά και την επιβίωση και την αξιοπρέπεια όλων των ασφαλισμένων του, των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των ανέργων, δηλαδή των μετόχων του, με διαφανείς διαδικασίες, με συνεχή ενημέρωση, με διάλογο, δημοκρατικά και όχι με προσωποπαγείς πολιτικές, με επιλεκτικά ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις σε θολό τοπίο.
Αλλιώς, το άλλοτε δυνατό ταμείο μας γίνεται ο Δούρειος Ίππος μέσω του οποίου η μνημονιακή κυβέρνηση, η Τρόικα, και οι υπηρέτες τους, που δυστυχώς υπάρχουν και ανάμεσά μας, θα αλώσουν και θα διαλύσουν ολοκληρωτικά το δημοσιογραφικό χώρο.
Είναι αδιανόητο, πρόσωπα που οδήγησαν με τα λάθη και τις αβλεψίες τους το ασφαλιστικό ταμείο στο γκρεμό, που περιφρόνησαν βαθύτατα τους ασφαλισμένους που τους ψήφισαν, παγιδεύοντας το Σώμα με πραξικοπηματικές πρακτικές πριν λίγες μέρες, να επιδιώκουν και πάλι την εκλογή τους σαν να μη συνέβη τίποτα, όσο αδιανόητο είναι επίσης να εμφανίζονται ως όψιμοι σωτήρες του ταμείου αυτοί που τις προηγούμενες διετίες οδήγησαν εκατοντάδες συναδέλφους μας στην ανεργία, στην ανασφάλεια και στην φτώχεια.
Συνάδελφοι, δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Ας εμπιστευτούμε, όμως, αυτούς που εξασφαλίζουν τις εγγυήσεις ότι θα αντιμετωπίσουν καλύτερα και αποτελεσματικότερα για όλους μας τα συσσωρευμένα στον ΕΔΟΕΑΠ προβλήματα, με συνέχεια και συνέπεια.

ΜΙΜΗ ΤΟΥΦΕΞΗ
Υποψήφια για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου