Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Απάντηση σε δημοσίευμα για την εκπομπή "ΕΠΤΑ"


Απάντηση σε δημοσίευμα για την εκπομπή "ΕΠΤΑ"

Σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» (φύλλο 10ης Μαρτίου 2013, πρωτοσέλιδο χτύπημα και σσ. 18 – 19), οι δημοσιογράφοι Βάλια Πετούρη και Άννα Παπασωτηρίου, παρουσιάστριες της εκπομπής της ΝΕΤ «ΕΠΤΑ», επισημαίνουν με επιστολή τους προς τη Διεύθυνση της εφημερίδας τα ακόλουθα:

«Κύριε διευθυντά,

Σε ρεπορτάζ του "TV Έθνος", με ημερομηνία 10 Μαρτίου 2013, που υπογραφεί ο κ. Κώστας Νικολαϊδης και φέρει τον τίτλο "Το ναυάγιο της ΕΡΤ - Στον βωμό 'ημέτερων' και ανίκανων 235 εκατ. το χρόνο", διατυπώνεται, μεταξύ άλλων, η απορία αν οι συντελεστές της εκπομπής «ΕΠΤΑ», με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου (και όχι μόνιμοι υπάλληλοι της ΕΡΤ, όπως μας αναφέρει, καθώς ο συντάκτης σας θα έπρεπε πρώτα από όλα να γνωρίζει ότι ένας ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ), αμείβονται και από την εταιρεία παραγωγής.

Φυσικά και αυτό δεν συμβαίνει, καθώς και πάλι ο συντάκτης σας θα έπρεπε να γνωρίζει, ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο και εμείς σε όλη την δημοσιογραφική μας πορεία δεν έχουμε συνδέσει το όνομα μας με το παραμικρό επιλήψιμο γεγονός, είτε οικονομικού είτε ηθικού χαρακτήρα. Αμειβόμαστε λοιπόν με βάση την γνωστή, εξαιρετικά χαμηλή σύμβαση της ΕΡΤ, και δεν έχουμε ουδεμία σχέση με την εταιρεία μικτής -και όχι εξωτερικής, όπως αναγράφεται -παραγωγής.

Όσο για τα Κυριακάτικα, στα οποία αναφέρεστε, καλό θα ήταν να συνδράμετε τον αγώνα μας, προκειμένου να μας καταβληθούν.

Με τιμή,
Βάλια Πετούρη - Άννα Παπασωτηρίου

Υ.Γ. Στο δημοσίευμα σας υποστηρίζετε ότι η εκπομπή δεν απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική υποστήριξη.
Επιτρέψτε μας να σας πούμε ότι κάνετε λάθος, καθώς πρόκειται για ανασκόπηση της εβδομάδας που περιλαμβάνει έξι βίντεο, ζωντανές συνδέσεις και εκτεταμένη έρευνα για άγνωστα στοιχεία του καλεσμένου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου