Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Πρόεδρος και Ταμίας της ΕΣΗΕΑ: Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μποϊκοτάρουν συστηματικά τη λειτουργία της Ενωσης


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Για άλλη μια φορά τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, αν και είχαν προσκληθεί εγγράφως και τηλεφωνικά από τις 8/4/2013 και γνώριζαν την κρισιμότητα και τον επείγοντα χαρακτήρα των θεμάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Ενδεικτικά αναφέρω: τις εξέλιξεις  των κινητοποιήσεων των απλήρωτων συναδέλφων στην ΕΡΤ, την ΕXPRESS, το ΚΕΡΔΟΣ, τη ΒΡΑΔΥΝΗ, την ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ, την τοποθέτησή μας για τη διεκδίκηση υπέρ των εργαζομένων της συχνότητας του FLASH, τον καθορισμό συνελεύσεων και συναντήσεων με τις διοικήσεις του 9,84 και της γραμματείας Τύπου. Την άμεση πραγματοποίση συναντήσεων με τον Κεδίκογλου (για την ΕΡΤ, το πελατειακό σύστημα της, τα μισθολογικά και τις θέσεις εργασίας στα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ…), τον Βρούτση (για τους ανέργους) και τον Χατζηδάκη (για τη δημοσίευση ισολογισμών).  Επιπλέον στην ημερήσια διάταξη υπήρχαν και οι εξής άμεσες υποχρεώσεις της Ενωσης: Εγκριση Ισολογισμών  Κληροδοτημάτων, Συζήτηση και έγκριση Προϋπολογισμού ΕΣΗΕΑ 2013, Εγκριση βοηθήματος Πάσχα προς τα άνεργα μέλη της Ενωσης μας κ.λπ. κ.λπ.

Πού οφείλεται αυτό το συστηματικό μποϊκοτάζ των διαδικασιών της ΕΣΗΕΑ από μέλη του Δ.Σ; Εως τώρα τους περιμέναμε υπομονετικά μια, δυό ώρες και περισσότερο, κάθε φορά, επί μήνες, ώστε να διαμορφώνουμε την εκ του καταστατικού απαρτία και, έστω και μετά από πολύωρες περιπέτειες (με βρισιές και άλλες προκλήσεις), να λαμβάνουμε κάποιες αποφάσεις. Δεν πρόκειται να το επαναλάβω. Εαν δεν προκύπτει η απαρτία 15 λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης των συνεδριάσεων, θα αποχωρώ και θα σας ενημερώνω αναλυτικά.

Συνάδελφοι, πρέπει να υπάρχουν και όρια. Αν δεν σεβόμαστε ο ένας τον άλλο, αν δεν κατανοούμε το πόσο πολύτιμος είναι χρόνος και κυρίως αν αγνοούμε τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου, τις ανάγκες των δημοσιογράφων και την εξασφάλιση της δημοκρατικής λειτουργίας της  ΕΣΗΕΑ, δεν μάς σώζουν ούτε τα μεγάλα λόγια, ούτε οι ανέξοδοι καβγάδες, ούτε η βολική επίκληση μιας ανομολόγητης “στρατηγικής”…

Τί σημαίνουν λοιπόν αυτές οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις προσέλευσης και οι απουσίες; Αδιαφορία;  Μικροπολιτική σκοπιμότητα; Καταστροφική μανία εναντίον του προσώπου του Προέδρου; Ο,τι και να είναι, σας καλώ να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα γνωρίζοντας και μια επί πλέον …λεπτομέρεια: λείπουν, καταστρέφουν τις συνεδριάσεις και μετά απαγορεύουν στο προεδρείο να πάρει “δια περιφοράς” αναγκαίες και στοιχειώδεις πρωτοβουλίες, απαιτώντας,  μάλιστα, υποκριτικά να πραγματοποιηθεί νέα επείγουσα  συνεδρίαση του Δ.Σ ό,τι ώρα τους έρθει!

Δημήτρης Τρίμης

Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

 ————————————————————————–



 Δήλωση του Ταμία

Μωυσή Λίτση

 Κάποιοι στην ΕΣΗΕΑ έχουν βαλθεί να τη διαλύσουν… Ούτε για τις επερχόμενες εκλογές δεν νοιάζονται… Η πρόσκληση για Διοικητικό Συμβούλιο που είχε σταλεί από τις αρχές της εβδομάδας, ήταν για σήμερα Πέμπτη 11 το πρωί, με ημερήσια διάταξη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, βοηθήματα ανέργων για το Πάσχα, έγκριση τρεχουσών δαπανών και ένα σωρό άλλα «διαδικαστικά» τα οποία είναι απαραίτητα για να μπορέσει η ΕΣΗΕΑ να λειτουργεί. Κι’ όμως 12.30 παρόντες στο ΔΣ ήταν μόλις τέσσερις(!) με αποτέλεσμα ελλείψει απαρτίας ο πρόεδρος να αναβάλλει το συμβούλιο. Μιάμιση ώρα καθυστέρηση για την προσέλευση σε ένα κρίσιμο ΔΣ, την ώρα μάλιστα που υπάρχουν μάχιμοι δημοσιογράφοι οι οποίοι πρέπει να τρέξουν σε ρεπορτάζ ή να γράψουν στην εφημερίδα τους.
 Η συμπεριφορά αυτή είναι μία ακόμη ένδειξη της βαθειάς παρακμής του «παραδοσιακού» τρόπου συνδικαλισμού. Καλούμε τον κόσμο, τη βάση των συναδέλφων επιτέλους να πάρει την ΕΣΗΕΑ στα χέρια του.
  Χωρίς συζήτηση επί του προϋπολογισμού δεν μπορεί να συγκληθεί η προβλεπόμενη από το καταστατικό γενική συνέλευση των μελών της ΕΣΗΕΑ και να γίνουν εκλογές. Με δεδομένο ότι όπου νάναι πλησιάζει το Πάσχα, η διεξαγωγή των εκλογών στην ώρα τους καθίσταται όλο και πιο δύσκολη.
 Ως ταμίας επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά ότι έχω εγκαίρως φέρει προς συζήτηση τον προϋπολογισμό της ΕΣΗΕΑ για το 2013, έχω έτοιμη εισήγηση για τα βοηθήματα των ανέργων για το Πάσχα, τα οποία κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα, όταν ώρες επί ωρών ξοδεύονται στο ΔΣ για θέματα που θα μπορούσαν να λυθούν σε πέντε λεπτά. Για να μην αναφερθούμε στα δεκάδες εργασιακά προβλήματα που περιμένουν…
 Χωρίς συζήτηση για τον προϋπολογισμό, όχι συνέλευση δεν μπορεί να γίνει, αλλά ούτε η εκταμίευση των απαραίτητων για τη χρηστή λειτουργία της ένωσης ποσών(μισθοί, φόροι, συνδρομές στην ΠΟΕΣΥ κλπ). Δυστυχώς κάποιοι μέσα στην ΕΣΗΕΑ έχουν επιλέξει το δρόμο του «μπάχαλου» ελπίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα καρπωθούν εκλογικά οφέλη. Ελπίζουμε να πάρουν την απάντηση από το σώμα όταν έλθει η ώρα…
 Από την πλευρά μας διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους ότι κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την έγκυρη συζήτηση όλων των θεμάτων που άπτονται της οικονομικής διαχείρισης. Δεν ευθυνόμαστε για καθυστερήσεις και μπάχαλα, στα οποία εντέχνως επιχειρούν κάποιοι να μας εμπλέξουν με διαδόσεις. Ας αναλάβει επιτέλους ο καθένας τις ευθύνες του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου