Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ καταδικάζουν τη νεα επίθεση κατά δημοσιογράφου



 ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ καταδικάζουν με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση κατά του δημοσιογράφου του «ΣΚΑΪ» Γιώργου Τσελίκα, έξω από το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο συνάδελφος αναγνωρίστηκε ως ρεπόρτερ του «ΣΚΑΪ» και για τον λόγο αυτό δέχθηκε επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι τον τραυμάτισαν στην λεκάνη και του έσπασαν δύο πλευρά.

Η νέα επίθεση συνέβη την ίδια στιγμή που η ΕΣΗΕΑ μαζί με τον ΠΣΑΤ είχαν κηρύξει 15λεπτη συμβολική στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για τα κρούσματα βίας κατά δημοσιογράφων στα γήπεδα.

Η κατάσταση δείχνει μέρα τη μέρα να επιδεινώνεται. Από τις λεκτικές προειδοποιήσεις και τα υπονοούμενα περάσαμε στους προπηλακισμούς και τώρα στους τραυματισμούς. Άραγε πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να συγκινηθούν οι αρμόδιες Αρχές και να προχωρήσουν στη σύλληψη και την καταδίκη των αυτουργών;

Ζητούμε για άλλη μια φορά από τις αστυνομικές και τις δικαστικές Αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε οι δημοσιογράφοι να μπορούν να εργαστούν σε συνθήκες ασφαλείας και όχι να είναι τα θύματα της αρένας.

Μετά και το χθεσινό κρούσμα βίας στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είναι αυτονόητο χρέος όλων των δημοσιογράφων η συναδελφική αλληλεγγύη. Καλούμε, επομένως, τους συναδέλφους να μην υποκύπτουν στις εργοδοτικές πιέσεις, οι οποίες υπονόμευσαν ακόμη και τη χθεσινή συμβολική στάση εργασίας
μας. Το μόνο που μας έχει απομείνει είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου