Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Και καλά όλοι οι άλλοι, αλλά να σιωπά και η ΠΟΣΠΕΡΤ;


Σιωπή από όλους για την "κακοδιαχείριση" στην ΕΡΤ

Την πρώτη καταγγελία έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Νίκος Σίμος. Στην ΕΡΤ είπε, ενώπιον του ΔΣ και αφού πρωτίστως είχε διώξει τη γραμματέα των πρακτικών επί της αίθουσα, δρα μια συμμορία”. Στη συνέχεια υπέβαλε την παραίτησή του, χωρίς κανείς από την κυβέρνηση να σχολιάσει. Δεν έγινε θέμα στο twitter κανένα κόμμα, δεν εξέδωσε ανακοίνωση. Θεωρήθηκε δηλαδή σαν κάτι φυσιολογικό.

Προχθές ακολούθησαν οι εργαζόμενοι παρουσιάζοντας και στοιχεία. Σε μια εποχή τρομακτικής ανεργίας, 26 σύμβουλοι λαμβάνουν ετησίως 1 εκατ. ευρώ από την ΕΡΤ. Σε αυτή την ομάδα υπάρχουν κάποιοι που εργάζονται στην ΕΡΤ και άλλοι που απλώς είναι αλλού. Στην ετερόκλητη ομάδα συμβούλων υπάρχουν άνθρωποι από την Εύβοια, την εκλογική περιφέρεια του Σίμου Κεδίκογλου, αποτυχημένοι πολιτευτές και ένας γυμναστής στο επάγγελμα που έχει ρόλο συμβούλου στην εταιρεία. Οι καταγγελίες των εργαζομένων αφορούσαν ακόμη την εκποίηση της περιουσίας της ΕΡΤ, το υψηλό κόστος ορισμένων παραγωγών και τη λογοκρισία. Πάλι επικράτησε σιωπή. Ο Σίμος Κεδίκογλου, ο εξ ημισείας πολιτικός προϊστάμενος  της ΕΡΤ, που έστειλε με τις δηλώσεις του στον εισαγγελέα το προηγούμενο ΔΣ της εταιρείας για τη σύμβαση του  Champions League, επέλεξε να μην τοποθετηθεί.

Το ερώτημα σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία καταρρέει είναι αν προστατεύονται τα χρήματα που πληρώνουν τα νοικοκυριά στην ΕΡΤ ή αν εξακολουθούν «να δρουν στην ΕΡΤ οι συμμορίες» όπως λέει ο Νίκος Σίμος. Ή, αν η απαξίωση που διαπερνάει το πρόγραμμα της ΕΡΤ από τις ειδήσεις ως και το πρόγραμμα είναι το επόμενο βήμα στη σταδιακή εκποίηση της. Και καλά όλοι οι άλλοι, αλλά να σιωπά και η ΠΟΣΠΕΡΤ;

 Από: http://media-industry.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου