Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, η τοποθέτηση του Γκίκα Μάναλη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ


Το διορισμό του κ. Γκίκα Μάναλη  στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, η Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.
Η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ ψήφισαν υπέρ, «παρών» δήλωσε ο Απόστολος Κακλαμάνης από το ΠΑΣΟΚ, όπως και οι ΑΝΕΛ. ΣΥΡΙΖΑ,  Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ, καταψήφισαν.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ παρουσιάζοντας τα σχέδιά του για τη δημόσια τηλεόραση, είπε πως πρέπει να εξορθολογιστεί η λειτουργία της και να αλλάξει το προφίλ της και προανήγγειλε τη συγκρότηση νέου επιχειρησιακού σχεδίου και νέου οργανογράμματος. "Δεν είμαι υπέρ της συρρίκνωσης, αλλά υπέρ της ανάπτυξης, γι αυτό και αποδέχτηκα τη θέση" , τόνισε.
Παράλληλα, επεσήμανε τις τεράστιες δυσκολίες της διοίκησης της ΕΡΤ, εξαιτίας του γεγονότος ότι μετατράπηκε σε ΔΕΚΟ, λέγοντας μάλιστα ότι «βλέπω δυσκολίες εκτέλεσης του προϋπολογισμού μέσα από τις νέες συνθήκες».
Απαντώντας δε σε ερώτηση του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη σχετικά με το 25% του ανταποδοτικού τέλους που δόθηκε υπέρ Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, ο κ. Μάναλης εκτίμησε πως αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, η ΕΡΤ θα γίνει μια προβληματική ΔΕΚΟ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου