Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση ΚΕΔ: Κουρεύουν και τα ρέστα από τα αποθεματικά των Ταμείων


ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΔΟΕΑΠ

Κουρεύουν και τα ρέστα
από τα αποθεματικά των Ταμείων


Στήνουν καινούργιο κούρεμα στα αποθεματικά των δημοσιογραφικών ταμείων, για να γίνει ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας,ενώ δεν φαίνεται να αργεί η ώρα μηδέν για το αγγελιόσημο.
Αυτό καταγγέλλει η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, που ήδη στη τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ζήτησε εξηγήσεις για την στάση των εκπροσώπων της Ένωσης, στο ΔΣ του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, Δ. Τρίμη και Σ. Νικολόπουλου, οι οποίοι έχουν  πάνω από 6 μήνες  να πατήσουν  το πόδι τους στο Ταμείο.
Ήδη η νέα πρόεδρος του ταμείου κύριας σύνταξης των δημοσιογράφων,  Γιώτα Αντωνοπούλου με το καλημέρα σας, αφού ανέλαβε προχθές τα καθήκοντα της, έβαλε πρώτο θέμα για συζήτηση  το κούρεμα . Παρά τις ενστάσεις μελών του ΔΣ, εξουσιοδοτήθηκε να παραστεί εκ μέρους του ταμείου στις δύο πρώτες γενικές συνελεύσεις της Εθνικής Τράπεζας (24 και 29 Απριλίου)  υπάλληλος του υπουργείου-με ότι αυτό σημαίνει- όπως και στη τελική  συνέλευση(13-5-2013) ,όπου και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις στην κατεύθυνση που θέλει η κυβερνητική συμφωνία με την τρόικα.
Η σχετική συζήτηση (θέματα 5,6,7) έγινε στη συνεδρίαση 71/17/04/2013 , ενώ είχε προηγηθεί ενημέρωση και τρεις μέρες νωρίτερα στη συνεδρίαση 70/15/04/2013
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ διαθέτει 578.513 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας. 
Και με τα  διαθέσιμα του, που δεν ξεπερνούν τα 75  εκατομμύρια ευρώ, με τα ρέστα δηλαδή από όσα κατάπιε το PSIκάποιοι θέλουν να σταθούν τώρα αλληλέγγυοι στη Τρόικα και στο Λάτση.
Αλλά και στον ΕΔΟΕΑΠ υπάρχουν από χρόνια πρόθυμοι να εκφράσουν εμπράκτως την « αλληλεγγύη τους» προς τους …κατατρεγμένους της διαπλοκής και των Τραπεζών .
Εννοείται βέβαια ότι οι ιδεολόγοι των αγορών , του Λάτση  και του μνημονίου, δεν κρύβονται καθόλου. Στις ψηφοφορίες του νέου ΔΣ  ψηφίζουν μαζί και ανοιχτά.
Θέλουν να μετατρέψουν σε ψίχουλα την  επικούρηση ΚΑΙ  να δίνουν το φάρμακο με όρους ΕΟΠΠΥ.
Ώστε να εξοφλήσουν τα γραμμάτια τους…
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου