Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ: 'Κόβονται' από το οικονομικό βοήθημα του Πάσχα οι μακροχρόνιοι άνεργοι‏



 
«Κομμένοι» ξανά για το οικονομικό βοήθημα από την ΕΣΗΕΑ, εν όψει του Πάσχα, είναι οι μακροχρόνιοι άνεργοι, δηλαδή οι πέραν της 5ετίας άνεργοι!
Αντίθετα, όσοι είναι άνεργοι εντός 5ετίας (από 1/4/2008) θα λάβουν 400,00€ συν 100,00€ για κάθε ανήλικο παιδί.
Δεν θα λάβουν, επίσης, το οικονομικό βοήθημα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
*Οι πολύτεκνες, τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, που έχουν οικογενειακό εισόδημα πάνω από 25.000€ και 5.000€ για κάθε ανήλικο παιδί.
* Όσοι έχουν πάρει από την ΕΣΗΕΑ άνω των 15.000€.
Όλοι αυτοί «κόβονται». Μπορούν, όμως να καταθέσουν αιτήσεις μέχρι 15 Μαΐου για να αποφασιστεί, αν θα τύχουν του βοηθήματος ή όχι και, φυσικά, ανάλογα με τους λόγους, που θα επικαλείται κάθε ενδιαφερόμενος.
Σημασία, όμως, έχει, ότι για άλλη μια φορά εξαιρέθηκαν όσοι συνάδελφοί μας είναι μακροχρόνιοι άνεργοι, χωρίς δική τους ευθύνη, αφού η ανεργία μαστίζει τον Κλάδο και έπρεπε για κοινωνικούς και ανθρωπιστικούς λόγους να πάρουν κι αυτοί, όπως και οι άλλοι «κομμένοι», κάποιο, έστω μικρότερο, βοήθημα, χωρίς αιτήσεις, όρους και προϋποθέσεις.
Ο Συνδυασμός μας «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ» αντέδρασε στην απόφαση αυτή δια του εκπροσώπου μας στο Δ.Σ. της Ενώσεως Χρ. Κυρίτση, που πρότεινε να πάρουν την ενίσχυση όσοι έχουν ανάγκη, διότι η πείνα, η ανέχεια και η οικονομική εξαθλίωση δεν μπαίνουν κάτω από όρους και προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου