Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Συνέντευξη τύπου Δημοσιογράφων ΕΡΤ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ)Συνάδελφοι,
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Συνέντευξη Τύπου την οποία είχαμε αποφασίσει να προχωρήσουμε εδώ και καιρό προκειμένου να ενημερώσουμε κοινό και κοινωνία για τους λόγους για τους οποίους εδώ και 7 σαββατοκύριακα βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις.
Η συνέντευξη τύπου βασίστηκε πάνω στις διαπιστώσεις των Γενικών μας Συνελεύσεων όπως αυτές αποτυπώνονται στα ψηφίσματα τους. Έτσι λοιπόν διαμορφώθηκαν οι εξής ενότητες,
·         Τα σχέδια εκποίησης της ΕΡΤ
·         Η κατασπατάληση χρήματος μέσω συμβάσεων Προσωπικού Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ), Ειδικών Συμβούλων, μεικτών και εξωτερικών παραγωγών, στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.
·         Η κατάρριψη του μύθου των υπεράριθμων και αργόσχολωνδημοσιογράφων της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
·         Ο μύθος της εξαίρεσης των δημοσιογράφων από το ενιαίο μισθολόγιο μέσω της «παγίδας» της ΚΥΑ και το αίτημα για επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας συμβασιούχων ανοιχτές, διαφανείς διαδικασίες.
·         Τα περιστατικά λογοκρισίας και απαξίωσης του κοινωνικού αγαθού της ενημέρωσης μέσα από το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.
·         Ο ρόλος της Δημόσιας ΡαδιοΤηλεόρασης όπως πιστεύουμε ότι πρέπει να υπηρετείται από την ΕΡΤ.


Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και επεξεργάστηκαν από τους συναδέλφους παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο των ενοτήτων αυτών.
Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να παρακολουθήσετε το οπτικοακουστικού υλικού από τη σημερινή εκδήλωση αλλά και να διαβάσετε τι έγραψαν για εμάς διάφοροι ενημερωτικοί ιστότοποι.


"Τα αιτήματα των δημοσιογράφων της ΕΡΤ"
"Η ΕΡΤ σε ελεύθερη πτώση - Τι κατήγγειλαν οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στη δημόσια ραδιοτηλεόραση""Καταγγελίες εργαζομένων της ΕΡΤ για τον ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης"
"Τα νέα θαύματα της ΕΡΤ - Απίστευτες προσλήψεις άφαντων συμβούλων με μισθούς χιλιάδων ευρώ."
"H live αναμετάδοση της Συνέντευξης Τύπου"
"Συνέντευξη τύπου για την ΕΡΤ: Η δημόσια τηλεόραση ανήκει στην κοινωνία"
Τα βίντεο με τις τοποθετήσεις,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου