Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Δωρεάν το σκεύασμα για τους πάσχοντες από Σκλήρυνση κατά Πλάκας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Δωρεάν, αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο ΕΔΟΕΑΠ, να χορηγείται πλέον το ειδικό σκεύασμα με τη δραστική ουσία φαμπριδίνη στους ασφαλισμένους του Οργανισμού που πάσχουν από Σκλήρυνση κατά Πλάκας, όπως άλλωστε προβλέπεται από τη σχετική Νομοθεσία.
Συγκεκριμένα ,το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ , στη ΣΔΣ 17/10-4-2013 λαμβάνοντας υπόψη:
Ø  Tην υπ αριθ. 2883/26-10-2012 ΦΕΚ όπου ορίζεται μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για τους πάσχοντες από Σκλήρυνση κατά Πλάκας,
Ø  Το πόρισμα που κατέθεσε στις 3/4/2012 η επιστημονική Επιτροπή  που συστήθηκε στον ΕΔΟΕΑΠ αποτελούμενη από την Αρχίατρο του Οργανισμού – Παθολόγο κα Β. Σιατερλή, την ιατρό Νευρολόγο κα Μ. Δερμιτζάκη και την κα Κλημ. Καραγεωργίου, Δ/ντρια Νευρολογικής Κλινικής Γενικού Κρατικού Νοσ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης του εν λόγω φαρμάκου,
Ø  Τη γνωμοδότηση της από 23/10/2012 συνεδρίασης της Επιστημονικής Επιτροπής ,αποτελούμενης από την Αρχίατρο κ. Β. Σιατερλή, την ιατρό Νευρολόγο κα Μ. Δερμιτζάκη και τον Ιατρό Ελεγκτή του Οργανισμού κ. Π. Ευαγγελινέλη, ότι το συγκεκριμένο φάρμακο , πρέπει να χορηγείται χωρίς συμμετοχή, αποφάσισε  τη χορήγηση του φαρμάκου αυτού ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ για τους ασφαλισμένους που το λαμβάνουν ή θα αιτηθούν έναρξη θεραπείας. Επιπλέον , θα επιστραφούν άμεσα  τα ποσά που έχουν καταβληθεί ήδη ως συμμετοχή έως την ημερομηνία της απόφασης, σε όσους έχουν κάνει χρήση του σκευάσματος.
Με την απόφαση αυτή, ανακαλείται η παλαιότερη απόφαση ΣΔΣ 44/29-10-2012 με την οποία είχε αποφασιστεί ότι το εν λόγω φάρμακο θα χορηγείται χωρίς συμμετοχή  για τους πρώτους 4 μήνες (1 μήνας και άλλους 3 εφόσον παρουσιάζουν βελτίωση) και για το μετέπειτα διάστημα με συμμετοχή του ασφαλισμένου 25%.
Το Δ.Σ ΕΔΟΕΑΠ, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού αλλά και με απόλυτη ευαισθησία και ανθρωπιά προς τους πάσχοντες συναδέλφους ,προχώρησε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκαταστήσει την επιβάρυνση που προκλήθηκε και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των ασφαλισμένων.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου