Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΠΑΣΥΜΗΤΕ: Ο Κανονισμός προμηθειών στην ΕΡΤ, στα μέτρα των εταιρειών


  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΤ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Οι εποχές είναι δύσκολες και η εγρήγορσή μας θα πρέπει να είναι συνεχής. Μόλις τώρα ενημερωθήκαμε για το σχέδιο Κανονισμού Διενέργειας Προμηθειών. Δεν περιμέναμε πως μέσα από ένα τέτοιο κείμενο θα μπορούσε να περάσει μια τόσο ισχυρή και βίαιη επίθεση ενάντια στο Δημόσιο Συμφέρον, την Αντικειμενική Ενημέρωση και το προσωπικό της ΕΡΤ!
Το κείμενο εγκρίθηκε εσπευσμένα – με υπ’ αριθμ. 1042/14.5.12 (θ. 2ο) Α.Δ.Σ. «σφήνα» ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις (6 Μαΐου και 14 Ιουνίου) και με Δ/ντα Σύμβουλο τον Χ. Ταγματάρχη.
Δεν διεκπεραιώθηκε τότε, αλλά επανήλθε με την επόμενη κυβέρνηση και στάλθηκε στη Γεν. Γραμματεία ΜΜΕ με λάθος ημερομηνία 1042/14.8.12. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπήρξε ούτε η στοιχειώδης διαβούλευση εντός ΕΡΤ, σε σημείο που δεν ενημερώθηκαν ούτε καν οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Απ΄ότι φαίνεται ο νέος Κανονισμός φιλοδοξεί να ανοίξει την πόρτα σε ιδιωτικές εταιρείες, παραγκωνίζοντας τις υπηρεσίες της ΕΡΤ και το προσωπικό της. Το κάνει όμως τόσο συγκεντρωτικά και με αδιαφάνεια.
Συγκεκριμένα: Δεν χρειάζονται προδιαγραφές (που αφορούν την έρευνα και τη μελέτη του υπό προμήθεια τεχνικού και τεχνολογικού εξοπλισμού, από ειδικευμένα άτομα με χρόνια εμπειρία και γνώση στο αντικείμενο) για την έγκριση μιας προμήθειας, ενώ οι Επιτροπές (ακόμη και οι τεχνικές) ορίζονται από ένα και μόνο άτομο (ΓΔΔΟΥ) για το διορισμό του οποίου ο νόμος επιτρέπει να είναι και άτομο εκτός ΕΡΤ. Στη συνέχεια διευκρινίζεται πως και τα μέλη των επιτροπών μπορούν ναεπιλέγονται και εκτός ΕΡΤ!
Το πιο εφιαλτικό σενάριο είναι να αναθέσουμε στις εταιρείες να φτιάχνουν τις προδιαγραφές, να  επανδρώνουν τις επιτροπές, να επιλέγουν τα προϊόντα τους και όσο για μας… ίσως και να μας στείλουν στα σπίτια μας. Αυτός ο κανονισμός δεν πρέπει να περάσει!
Καλούμε τους αρμόδιους για την άμεση απόσυρσή του,
σε αντίθεση περίπτωση θα μας βρουν απέναντί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου