Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση ΠΣΥΠ/ΕΡΤ για τις απολύσεις στο ΔΟΛ


ΨΗΦΙΣΜΑ.



            Το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Σ.Υ.Π /ΕΡΤ καταγγέλλει τις εκδικητικές απολύσεις στις οποίες προχώρησε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη την Πέμπτη 14 Μαρτίου. Εκφράζουμε  την αλληλεγγύη μας στον αγώνα, ενάντια στην καταχρηστική απόλυση της Στέλλας Μαλθακού, και την απόλυση της συνδικαλίστριας αναπληρώτριας εκπροσώπου των εργαζομένων Γιάννας Σακελλαρίου.
            Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται η απόλυση της συνδικαλίστριας Γιάννας Σακελλαρίου, μέλους της Ένωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ). Είναι πλέον φανερό ότι η προσπάθεια του κ. Ψυχάρη είναι να εξασφαλίσει ότι η δημοκρατία θα μείνει έξω απο την πόρτα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.
            Στόχος της απόλυσης της Γιάννας Σακελλαρίου, γνωστής για τη συνδικαλιστική της δράση ως μέλος της εργασιακής επιτροπής του ΔΟΛ, είναι η κατατρομοκράτηση των εργαζομένων στην επιχείρηση αλλά και ευρύτερα στον χώρο των ΜΜΕ, σε μία περίοδο μαζικών απολύσεων, σφαγιασμού των μισθολογικών αποδοχών, κατάργησης των ΣΣΕ και των εργατικών κατακτήσεων προηγούμενων εποχών.
            Η απόλυση της Γιάννας Σακελλαρίου παραβιάζει ένα από τα στοιχειώδη εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, αυτό της συνδικαλιστικής δράσης. Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στις δύο εργαζόμενες απολυμένες του ΔΟΛ και καλούμε όλους τους αγωνιστές, τους εργαζόμενους και συνδικαλιστές από άλλους χώρους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, μετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει από τους εργαζόμενους του ΔΟΛ, προκειμένου όχι μόνο να γυρίσουν οι δύο εργαζόμενες στη δουλειά τους, αλλά και να προστατευτεί το αναφαίρετο δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι.
            Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων και απαιτούμε να μπει τέλος στην εργοδοτική τρομοκρατία.


ο πρόεδρος                                  ο γενικός γραμματέας
Παναγιώτης Καλφαγιάννης              Πέτρος Πρίντεζης



              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου