Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ‏


ΠΡΟΣ Δ.Σ ΕΣΗΕΑ
           Δ.Σ ΠΟΕΣΥ                                     Αγ.Παρασκευή 25/04/2013
           Δ.Σ ΠΟΣΠΕΡΤ


                                                     ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά την άρνηση της Διοίκησης να απαντήσει με συγκεκριμένο τρόπο στα θεσμικά και εργασιακά αιτήματα που χρονίζουν και συνδέονται άμεσα με την ίδια την υπόσταση και την φυσιογνωμία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Η ΕΡΤ απαξιώνεται καθημερινα.  

Καμία δέσμευση δεν υπάρχει για την καταβολή των δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών. Αντίθετα η Διοίκηση της ΕΡΤ κατ’ εξακολούθηση επιδίδεται σε κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, μέσω της πρακτικής μικτών και εξωτερικών παραγωγών, ακόμη και στον τομέα ενημέρωσης, και διατηρεί τις παχυλές συμβάσεις ειδικών θέσεων και συμβούλων.
Συγκεκριμένα η Γενική Συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ αποφάσισε :
-         48ωρη απεργία το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Απριλίου και στις αργίες του Πάσχα (Μ. Παρασκευή, Μ. Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα) στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο και τα πολυμέσα της ΕΡΤ. Ταυτόχρονα, καθημερινές στάσεις εργασίας τις ώρες που μεταδίδονται στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο μικτές παραγωγές. (18.30 – 20.30 στην τηλεόραση και στην ώρα μετάδοσης της εκπομπής του Χ. Μιχαηλίδη στο Β πρόγραμμα της ΕΡΑ).

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς.



Η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου