Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΣΚΑΪ: ΟΛΟΙ ΝΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ



Εκπομπή ξερατό. Αυτό ήταν το αυθόρμητο συναίσθημα από τη χθεσινοβραδυνή εκπομπή του Γ. Τράγκα «Ελεύθερος Σκοπευτής» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
 Τέσσερις χρυσαυγίτες βουλευτές (Παππάς, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Ματθαιόπουλος) επί 3 ώρες με τις αβάντες του Γ. Τράγκα έσπειραν το ναζιστικό τους δηλητήριο χαριεντιζόμενοι με το δημοσιογράφο σαν παλιοί φίλοι…
 Άλλωστε μετά από τόσες συνεντεύξεις στο περιοδικό CRASH πώς να μην είναι φίλοι…
 Και τι δεν ακούσαμε… Ότι «οι αμβλώσεις πρέπει να απαγορευτούν», «οι ψυχικά ασθενείς να απαγορεύεται να αναπαραχθούν», « η ευγονική του Μένγκελε είναι μια παρεξηγημένη επιστήμη», «οι λαθρομετανάστες είναι 2.500.000 ήρθαν παράνομα θα φύγουν παράνομα» ή «θα φύγουν μόνοι τους μόλις βγει η Χρυσή Αυγή κυβέρνηση» καθώς και λογοπαίγνια για το τι είναι φασιστικό καθεστώς.
 Και βέβαια ότι «η εγκληματικότητα είναι στο κόκκινο εξαιτίας των αλλοδαπών» μαζί με συνεντεύξεις σεκιουριτάδων και «πατριωτών πολιτοφυλάκων» από τη Νεμέα που εξηγούσαν πώς κάνουν  περιπολίες με τα όπλα στα χωριά τους.

 Οι μάσκες έπεσαν
 Η «αντισυστημική» Χρυσή Αυγή βγήκε σε έναν από τους πιο συστημικούς δημοσιογράφους του κατεστημένου και τα βρήκαν μια χαρά.
 Ο δε «αντικατοχικός» Τράγκας χαζογέλαγε με αυτούς που υποστηρίζουν τους συνεργάτες των ναζί στην Κατοχή, που υμνούν τον Χίτλερ και είναι τα πιο πιστά τσιράκια του σημερινού κατεστημένου και της τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού.
Μα ούτε έναν αντίλογο για φύλλο συκής επί 3 ώρες. Αβάντα στην αβάντα. Και ερωτήσεις  του στυλ «πώς ακριβώς θα διώξετε τους λαθρομετανάστες;» ή πιο «είναι το κακό όταν αναπαράγονται δύο ψυχικά ασθενείς» πασπαλισμένες με ειρωνεία που υποδήλωνε τη συμφωνία του δημοσιογράφου με αυτά που ήξερε ότι θα άκουγε από τους χρυσαυγίτες;
 Πραγματικά τέτοια εκπομπή-εμετό και μάλιστα σε ένα από τα λεγόμενα σοβαρά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας δεν θυμόμαστε.
 Το 1995 σε εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη στον ΑΝΤ1 τότε ο Μιχαλολιάκος με τον Περίανδρο στο πλάι του είχε πει στον Πάγκαλο ότι το λίπος του κάνει για σαπούνι προκαλώντας την αποχώρησή του. 
 Από τότε ο οχετός των χρυσαυγιτών είχε βρει διέξοδο σε κανάλια τριτοκλασάτα και περιθωριακά όπως EXTRA, KONTRA ή σε εκπομπές τύπου "Μακελειό".
 Ο υπερμνημονιακός ΣΚΑΪ έδωσε πρόσφατα βήμα στον Μιχαλολιάκο στην εκπομπή "Ευθέως" του Μπογδάνου και τώρα στον Τράγκα.
 Τώρα ο Τράγκας θα μας πει ότι τους κάλεσε για να τους ξεσκεπάσει. Ότι ο ίδιος είναι καραμανλικός δεξιός και όχι φασίστας.
 Η ουσία είναι ποιος βγαίνει ωφελημένος από αυτές τις εκπομπές. Και ποιος φτιασιδώνει το αληθινό πρόσωπο του φασισμού. Και ποιος στρώνει το χαλί στους φασίστες όταν αβαντάρει ένοπλα φασιστοειδή να πάρουν το νόμο στα χέρια τους παριστάνοντας τους πολιτοφύλακες.

 Οι χρυσαυγίτες είναι στη γωνία
 Για πρώτη φορά μετά από καιρό οι χρυσαυγίτες φαίνεται να είναι στριμωγμένοι στη γωνία. 
 Επί 2 βδομάδες τώρα  δέχονται το ένα χαστούκι μετά το άλλο από τις τοπικές κοινωνίες στο Λουτράκι, στην Τσαρίτσανη, στην Ποταμιά και στην Παναγιά της Θάσου, στα Χανιά, όπου ο υποψήφιος βουλευτής τους Βλαμάκης βρέθηκε στην θάλασσα, και από τα σωματεία εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, τον Ευαγγελισμό, που τους ξέκοψαν ότι δεν θέλουν καμία σχέση με φασίστες. Μόνο το Σάββατο 6/4 έγιναν πανελλαδικά 6 αντιφασιστικές διαδηλώσεις (Πατήσια, Δραπετσώνα, Αργυρούπολη, Πτολεμαΐδα, Ξάνθη, Ζάκυνθος).
 Όλα αυτά πιστοποιούν την ραγδαία άνοδο του αντιφασιστικού κινήματος πανελλαδικά. Και 2 πανελλαδικές δημοσκοπήσεις πρόσφατα (Public Issue και GPO) έδειξαν πτώση της ΧΑ και του Μιχαλολιάκου για πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι.

 Σε αυτή τη στιγμή ήρθε ο Τράγκας και το κανάλι του Αλαφούζου να τους δώσουν σωσίβιο.
 Στα ορφανά του Χίτλερ και του Γκέμπελς. Που γραβατωμένοι και σοβαροφανείς παρίσταναν ότι είναι καλά παιδιά με νόμιμη και σοβαρή πολιτική άποψη.
 Ασφαλώς δεν περιμέναμε από τον Τράγκα και τους ομοίους του να στριμώξουν τους φασίστες. Ούτε προφανώς θεωρούμε ότι είναι η τηλεόραση που θα κρίνει τον αγώνα κατά του φασισμού.
 Θέλουμε όμως να πούμε σε όσους θεωρούν τον Τράγκα και τη Χρυσή Αυγή αντισυστημικούς ότι τα συνεταιράκια του καπιταλιστικού συστήματος όταν χρειαστεί το ένα χέρι νίβει το άλλο. Μιλούν ενάντια  στην κακιά Μέρκελ, τον "μισάνθρωπο" Σόιμπλε, τον Βενιζέλο αλλά ποτέ ενάντια στα αληθινά τους αφεντικά: το κεφάλαιο.
 Χτυπούν τους αδύναμους (μετανάστες, άτομα με ειδικές ανάγκες κ.ά.) για να διαιρέσουν το κίνημα και να βγάλουν λάδι τους αληθινούς υπεύθυνους για όλα τα δεινά: τους καπιταλιστές και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου