Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Δημοσκόπηση για αισιοδοξία και σχέσεις με ΕΕ θέλει η ΕΡΤ!



Η ΕΡΤ θέλει δείκτες... αισιοδοξίας

Από το Ποντίκι-media

Χωρίς τηλεοπτικό πρόγραμμα, χωρίς προσωπικό για να καλύπτει τις ανάγκες της σε ενημέρωση, με τον εισαγγελέα να αναζητά στοιχεία στις αναθέσεις εξωτερικών παραγωγών και νέο διευθύνοντα σύμβουλο που φέρνει στις βαλίτσες του ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο, η κρατική τηλεόρασης της ΕΡΤ θέλει να παρέμβει στην κοινωνία με δημοσκοπήσεις αισιοδοξίας!
Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ένα από τα επίμαχα ζητήματα που έρχονται προς έγκριση στο Δ.Σ. της εταιρείας είναι η πρόταση της Γενικής Διεύθυνσης Ειδήσεων να προσληφθεί εταιρεία δημοσκόπησης η οποία θα διενεργεί για λογαριασμό της ΕΡΤ, τρεις φορές τον χρόνο, ευρεία κοινωνική έρευνα για τις αξίες και τους θεσμούς.
Όπως δηλώνεται, οι μετρούμενοι δείκτες θα αφορούν την αισιοδοξία, την προσδοκία, την απογοήτευση, τον χάρτη αξιών, την εμπιστοσύνη στους θεσμούς, την αξιολόγηση στην κατεύθυνση που έχει η χώρα καθώς και τη στάση έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Σε μια περίοδο, δηλαδή, που η κρατική τηλεόραση βάλλεται από σοβαρές καταγγελίες για λογοκρισία των δημοσιογράφων της, μη πληρωμή δεδουλευμένων, διορισμούς «ημετέρων» και αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ επίσης σε «ημέτερες» εταιρείες παραγωγής γνωστών και φίλων των μελών της διοίκησης, η ενημέρωσή της θα χρησιμοποιηθεί ως προπαγανδιστικό όχημα της θετικής πορείας της χώρας υπό τη συγκυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.
Το θέμα αυτό, ανάμεσα στα άλλα, βρίσκεται στη λίστα ενημέρωσης του νέου διευθύνοντα συμβούλου Γκίκα Μάναλη, ο οποίος πήρε το πράσινο φως από την Επιτροπή των ΔΕΚΟ στη Βουλή έχοντας την πολιτική στήριξη μόνο από τη Ν.Δ. και τη ΔΗΜΑΡ. Το ΠΑΣΟΚ, μέσω της παρέμβασης του Απόστολου Κακλαμάνη, εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για το πρόσωπο του νέου διευθύνοντος συμβούλου. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Απόστολος Κακλαμάνης ρωτούσε επίμονα τον Γκίκα Μάναλη για τη θητεία του στην τράπεζα και τις σχέσεις που είχε με το επίσης μέλος του Δ.Σ., εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη.

Ο Γκίκας Μάναλης παραδέχθηκε και στη Βουλή, όπως και στο ΕΣΡ νωρίτερα, πως δεν είχε σχέση με τη διοίκηση Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης. Υποστήριξε, ωστόσο, πως θα φέρει επιχειρησιακό σχέδιο και θα αλλάξει το οργανόγραμμα. Θα πρέπει σε αυτό το σημείο να αναφερθεί πως η αλλαγή οργανογράμματος είχε ήδη προχωρήσει με πρωτοβουλία της διοίκησης και σχέδιο που είχε το πράσινο φως του Μαξίμου, στο οποίο προβλέπεται η συρρίκνωση της ΕΡΤ Α.Ε με την κατάργηση τριών Γενικών Διευθύνσεων και την ενοποίηση προγράμματος και ειδήσεων - ενημέρωσης. «Απών» για την τοποθέτηση του Γκίκα Μάναλη στην ΕΡΤ, εκτός από το ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ καταψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της Χ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου