Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ημερίδα της ΠΟΕΣΥ για τη βία κατά των αθλητικών συντακτών

Ημερίδα της ΠΟΕΣΥ για τη βία κατά των αθλητικών συντακτώνΕκτύπωσηE-mail
Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα βίας εναντίον αθλητικών συντακτών, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί τον αρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε οι αθλητικοί συντάκτες να μη γίνονται θύματα εγκληματικών ενεργειών κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.
Ο αθλητικός νόμος του δίνει το δικαίωμα να επιβάλει διοικητικά μέτρα προς κάθε υπεύθυνο, φυσικό είτε νομικό πρόσωπο, εκτός από την αυτονόητη ποινική ευθύνη των δραστών.
Σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) η ΠΟΕΣΥ θα διοργανώσει ημερίδα με θέμα «τη βία κατά των αθλητικών συντακτών», καλώντας όλο το δημοσιογραφικό κόσμο και τους αρμόδιους φορείς σε μια ανοιχτή συζήτηση. Η Ομοσπονδία:
  • Ζητά από όλους να καταδικάζουν τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται και να στηρίξουν την ελεύθερη και ανεξάρτητη ενημέρωση που αποτελεί πυλώνα της Δημοκρατίας.
  • Καλεί τις αστυνομικές αρχές να συλλάβει τους δράστες και να τους οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης, για να μην καταλήξουν και αυτές οι υποθέσεις στο αρχείο όπως τόσες άλλες  κατά το παρελθόν επιβραβεύοντας την ατιμωρησία η αντιμετώπιση της οποίας αποτελεί το μεγαλύτερο διακύβευμα για την κοινωνία του Αθλητισμού.
  • Επισημαίνει τις βαρύτατες ευθύνες των διοικήσεων των Αθλητικών Συλλόγων. Τις καλεί να εφαρμόσουν την αυτονόητη υποχρέωσή τους έτσι ώστε να παράσχουν όλες εκείνες τις διευκολύνσεις στις γηπεδικές εγκαταστάσεις προκειμένου οι αθλητικοί συντάκτες να εργάζονται με ασφάλεια και χωρίς προσκόμματα.
  • Υπενθυμίζει προς τις αρμόδιες διοργανώτριες αρχές ότι είναι υποχρέωσή τους να δημιουργήσουν συνθήκες ασφάλειας στα γήπεδα προάγοντας την ελεύθερη ενημέρωση.
    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καλεί τους συναδέλφους να αντισταθούν στη βία, να επιδεικνύουν συναδελφική αλληλεγγύη καταγγέλλοντας αμέσως οποιοδήποτε ανάλογο περιστατικό ή εκφοβισμού τους απ’ όπου κι αν προέρχεται.
    Στο πλαίσιο της συναδελφικής αλληλεγγύης που αποτελεί και θεμελιώδες αξίωμα των Αρχών Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ ζητά από τους συναδέλφους να αντιστέκονται σε κάθε μορφής πίεσης από τους εργοδότες έτσι ώστε να μην υπονομεύεται οποιαδήποτε κινητοποίηση. Η ενότητα στο χώρο αποτελεί το μοναδικό όπλο απέναντι στον εκμαυλισμό του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.
    Το πρόσφατο φαινόμενο βίας σε βάρος αθλητικού συντάκτη προκάλεσε την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων• ο Πρόεδρός της Άρνε Κοένιγκ δήλωσε ότι «η επίθεση είναι η τελευταία μιας σειράς βίαιων επιθέσεων εναντίον δημοσιογράφων στην Ελλάδα κατά τους τελευταίους μήνες. Τέτοια περιστατικά δεν μπορεί να είναι ανεκτά, και καλούμε τις ελληνικές αρχές να λάβουν ισχυρή και επείγουσα δράση να προστατεύσουν την ασφάλεια των δημοσιογράφων που εργάζονται στη χώρα».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου