Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ







                   



                       ANAKOINΩΣΗ ΠΟΕΣΥ


Το  ΔΣ της ΠΟΕΣΥ  ,το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ που συνεδρίασε σήμερα και οι Πρόεδροι όλων των Ενώσεων καταδικάζουν  το νέο κρούσμα λογοκρισίας  και φίμωσης που επέβαλε ο Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ Αιμίλιος Λιάτσος , αυτήν την φορά συλλήβδην όλων των εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Απαγόρευσε την μετάδοση είδησης που συνέταξαν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης – με απόφαση της πρόσφατης ΓΣ-  με την οποία  θα υπήρχε ενημέρωση των πολιτών και απάντηση στο ερώτημα «ΓΙΑΤΙ  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ-  ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΕΡΤ».

Παρά το θετικό κλίμα από την πλευρά της Διεύθυνσης Ειδήσεων για την μετάδοση της είδησης , τελικά στο παραπέντε , με εντολή του Γενικού Διευθυντή  Ενημέρωσης κ. Αιμίλιου Λιάτσου- απαγορεύθηκε οποιαδήποτε αναφορά στις απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων, των αιτημάτων τους, από ραδιόφωνο , τηλεόραση και πολυμέσα.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ , δεν  έμαθαν ποτέ το γιατί. Ο Γενικός Διευθυντής αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις, αρνήθηκε κατ επανάληψη  ακόμη και  να συναντήσει τους εκλεγμένους εκπροσώπους των δημοσιογράφων.
Η νέα απαγόρευση , η νέα λογοκρισία των απεργιακών κινητοποιήσεων, είναι  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, η οποία δεν τιμά όχι μόνο τους εκτελεστές  αλλά και τους εμπνευστές  της . Καταδεικνύει  τον φόβο τους απέναντι  σε όποιον  διατυπώνει , διεκδικεί  και περιφρουρεί την ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση , τιμούν τον πολίτη που χρηματοδοτεί με το ανταποδοτικό του τέλος την ανεξαρτησία  της είδησης και της ενημέρωσης .

Η παρέμβαση του εισαγγελέα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, θα έπρεπε να  προκαλεί ενοχές  στους διοικούντες  για τον τρόπο διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.

Αντί λοιπόν να φιμώνουν την μετάδοση ειδήσεων κόντρα σε κάθε έννοια  δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Αντί  να  λογοκρίνουν την απεργιακή φωνή των εργαζομένων.

Αντί να διορίζουν ημετέρους ως συμβούλους ή Προσωπικό Ειδικών Θέσεων με χρυσοφόρα συμβόλαια.

Αντί να «σπαταλούν» δημόσιο χρήμα με μεικτές και εξωτερικές παραγωγές «δικών τους παιδιών».

Αντί να απαξιώνουν το ειδησεογραφικό προϊόν της ΕΡΤ προς όφελος των  ιδιωτών.

Ας φροντίσουν  να:

-Υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας  αντί να συμφωνούν με την προτεινόμενη ΚΥΑ

-Διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα 4 και πλέον μηνών  από την κυβέρνηση.

-Διεκδικήσουν  την επιστροφή  όλων των συμβασιούχων ΤΩΡΑ.

- Αντιταχθούν στην ξεπούλημα της περιουσίας της ΕΡΤ.

Η ευθύνη  για τα τεκταινόμενα   στην ΕΡΤ  βαραίνει όχι μόνο την Διοίκηση αλλά πρωτίστως την κυβέρνηση που αντιλαμβάνεται την Δημόσια Τηλεόραση  ως κομματικό φέουδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου