Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Γκίκας Μάναλης: «Δεν ήρθα για να κλείσω την ΕΡΤ»


Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ λέει ότι στόχος του είναι το νοικοκύρεμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης


Από το BHMA media
 «Σκοπός μου είναι το νοικοκύρεμα της ΕΡΤ» τόνισε ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης κ. Γκίκας Μάναλης σε συνάντηση γνωριμίας με δημοσιογράφους σήμερα Τρίτη 15 Μαΐου. «Δεν ήρθα για να συρρικνώσω, ούτε για να κλείσω την ΕΡΤ. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε ένα πλάνο για το πώς η δημόσια τηλεόραση θα γίνει πιο ελκυστική, αφού ομολογουμένως τα ποσοστά τηλεθέασης που σημειώνει είναι πολύ χαμηλά», είπε.
Υπάρχουν πολλά στην ΕΡΤ που δεν τον βρίσκουν σύμφωνο, σημείωσε ο κ. Μάναλης και σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε ότι «υπάρχει ένα κεντρικό και πέντε περιφερειακά λογιστήρια, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει μόνο ένα».
Σχετικά με το πρόγραμμα ο νέος διευθύνων της ΕΡΤ ανέφερε ότι πρέπει να βασίζεται στους πόλους της ενημέρωσης, της ψυχαγωγίας και της προώθησης του πολιτισμού, ενώ τόνισε ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση πρέπει να είναι και εμπορική και να απορροφά τη διαφημιστική δαπάνη που αναλογεί στο πρόγραμμά της.
Όσον αφορά το θέμα της προώθησης του 25% των εσόδων της ΕΡΤ στο κλείσιμο της τρύπας στον προϋπολογισμό του ΛΑΓΗΕ, ο κ. Μάναλης είπε ότι ο ίδιος δεν συμφωνεί, αλλά αυτό είναι μια πολιτική απόφαση. Ωστόσο οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην ΕΡΤ αναφέρουν ότι οι συνεχείς περικοπές στον προϋπολογισμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, συρρικνώνουν έτσι κι αλλιώς τη λειτουργία της.
Για το ζήτημα των συμβασιούχων ο κ Μάναλης είπε ότι έχει ενημερωθεί και ότι μαζί με τους πολιτικούς υπεύθυνους για την ΕΡΤ αναζητούν έναν τρόπο ώστε να μπορεί να επαναπροσληφθούν ορισμένοι από αυτούς, τουλάχιστον όσοι δεν έχουν εξαντλήσει το όριο της διετίας.
Για τους ειδικούς συμβούλους που κοστίζουν στην ΕΡΤ εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, ο κ. Μάναλης είπε ότι αποτελεί στόχο του η επανεξέταση του ζητήματος που παραδέχτηκε ότι είναι πρόκληση για τις δύσκολες συγκυρίες που περνάει η χώρα.
Μια από τις πρώτες ερωτήσεις που δέχτηκε ο κ. Μάναλης αφορούσε στην ανάρτηση στο Facebook που έκανε ο κ. Γ. Αντωνίου, στέλεχος της ΕΡΤ και κουμπάρος του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, και με την οποία καλούσε εισαγγελείς και αστυνομικούς να φορέσουν χειροπέδες στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που απεργούν ζητώντας τα δεδουλευμένα τους. Ο κ. Μάναλης απέφυγε να τοποθετηθεί, είπε ότι είχε μόλις ενημερωθεί, αλλά πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί κανείς να ελέγχει όλα τα στελέχη».      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου