Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Η συνάντηση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ με τον Αλέξη Τσίπρα

Στο περιθώριο των εργασιών της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, παρουσία του εκπροσώπου τύπου του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη και του  Βασίλη Μουλόπουλου, δέχθηκε την αντιπροσωπεία των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.
Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ενημέρωσαν αναλυτικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κυρίως για τη διαρκή υποβάθμιση και απαξίωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε για ένα τρίπτυχο δράσεων του κόμματός του για τη διασφάλιση της υπόστασης και του ρόλου της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει το θέμα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, θα αναδείξει ο ίδιος προσωπικά την κατάσταση στην ΕΡΤ, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και θα θέσει το ζήτημα της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην ατζέντα του ευρωκοινοβουλίου. Επίσης πρότεινε τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΕΡΤ στην ημερίδα που αναμένεται να διοργανώσει η αξιωματική αντιπολίτευση για τα ΜΜΕ στην Ελλάδα της κρίσης.

Μετά τη συνάντηση, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  σημείωσε πως «είναι προφανές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο υποβάθμισης της Δημόσιας Τηλεόρασης και μετατροπής της σε εργαλείο προπαγάνδας της μνημονιακής κυβέρνησης...

Η ενημέρωση είναι δημόσιο αγαθό και η Δημόσια ραδιοτηλεόραση ένας οργανισμός που πρέπει να βρίσκεται στην υπηρεσία του ελληνικού λαού, προκειμένου έγκυρα και έγκαιρα να τον ενημερώνει».Ταυτόχρονα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «την ίδια στιγμή που μειώνουν μισθούς, απολύουν συμβασιούχους και περιορίζουν δικαιώματα στους εργαζόμενους και δημοσιογράφους στην ΕΡΤ, προσλαμβάνουν σε θέσεις ειδικών συμβούλων, δημοσιογράφους με πλουσιοπάροχες αμοιβές, πολλοί εκ των οποίων ούτε καν εμφανίζονται στο γυαλί. Πρόκειται για ένα σκάνδαλο προκλητικό απέναντι στον έλληνα φορολογούμενο που πληρώνει για να έχει αντικειμενική, πλουραλιστική και αξιόπιστη ενημέρωση».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει «τη λεηλασία της Δημόσιας Τηλεόρασης» και πρόσθεσε με έμφαση πως "Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Δημόσια Τηλεόραση χαμηλού επιπέδου, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Δημόσια Τηλεόραση τύπου ΥΕΝΕΔ, είναι έννοιες ασύμβατες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου