Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Θέλουν; Τι πραγματικά θέλουν; Σκέψεις για τα αντανακλαστικά μας στην "είδηση"


Θέλουν κι άλλους σύμβουλους στην ΕΡΤ!

Από: Τυπολογίες
Πιέσεις να προσληφθούν άλλοι  30 σύμβουλοι στην ΕΡΤ! 
 Στο ΔΣ της εταιρείας κατατέθηκε γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας που αναφέρει πως η ΕΡΤ έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε προσλήψεις 30 συμβουλών (ειδικών & ΠΕΘ) μέσα σε ένα ημερολογιακό χρόνο,  έχοντας ήδη 28 ως και σήμερα. Φαίνεται πως υπάρχουν πιέσεις από την τρικομματική κυβέρνηση, να συνεχισθεί η ίδια λογική που κοστίζει στην ΕΡΤ σήμερα περίπου 1 εκατ. ευρώ και έχει ως αποτέλεσμα οι σύμβουλοι να εμφανίζονται στα παράθυρα άλλων καναλιών ως πολιτικά στελέχη. Πάντως η πρόταση για την πρόσληψη του Αντώνη Γκινόπουλου  που κατατέθηκε από το Γκίκα Μάναλη, με μικτή αμοιβή 3.450 ευρώ απορρίφθηκε. Η θέση που καταλάμβανε θα ήταν ο συντονισμός των υπηρεσιών της ΕΡΤ, αρμοδιότητα που έχει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.


Ειδήσεις σαν κι αυτή λειτουργούν τελικά εις βάρος μας, και υπονομεύουν το μέλλον μας,  στρέφοντας την κοινωνία εναντίον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Είναι απολύτως φυσιολογική η αντίδραση του δέκτη αυτής της είδησης, που παρά τις ομολογουμένως φιλότιμες προσπάθειες των αγωνιζόμενων δημοσιογράφων, δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει και πόσο αδικούν οι εντυπώσεις που δημιουργούνται, την συντριπτική πλειοψηφία των σκληρά εργαζομένων και  χαμηλότατα  αμειβομένων στην ΕΡΤ.
Ειδήσεις σαν κι αυτή δημιουργούν αντανακλαστικά απαξίωσης και κοινωνικούς αυτοματισμούς, απόλυτα   συμβατούς με τα σκοτεινά σχέδια που απεργάζονται οι τροϊκανοί και οι εντολοδόχοι τους, που υλοποιούν το μετασχηματισμό του πολιτεύματος σε ιδιωτικοκρατία. 
 Ο όρος αυτός θα μπορούσε κάλλιστα να καθιερωθεί σήμερα για να περιγράψει αμφίδρομα το πολίτευμα εκείνο στο οποίο η εξουσία βρίσκεται στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων, ενώ αυτοί που άρχονται είναι οι ιδιώτες οι idiots 
Στον "θαυμαστό καινούργιο κόσμο" του Success Story και του Grecovery, οι νεολεξίες είναι της μόδας γιατί δημιουργούν διαταραχές στον ειρμό της σκέψης, η οποία τελικά παραλύει και τα "παπαγαλάκια" κι οι γραφιάδες των λόγων για δημόσια κατανάλωση, αναλαμβάνουν να υποκαταστήσουν τις συνάψεις περιγράφοντας την πραγματικότητα, με απλουστευτικό και σκόπιμα παραπλανητικό τρόπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σκόπιμης παραπλάνησης, για τη δημιουργία κοινωνικού αυτοματισμού είναι το απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο στις 25/4ου, το οποίο και παραθέτω όπως το αναπαρήγαγαν, τα περισσότερα μέσα, χωρίς να το σχολιάσουν: 

    
Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στο θέμα έδειξε τις προθέσεις του για το άμεσο μέλλον, τονίζοντας: «Το να διώχνεις επίορκους ή κοπανατζήδες, ή συμβασιούχους που καταχρηστικώς επιμηκύνουν ολιγόμηνη σύμβαση για χρόνια (εδώ δεν υπάρχει καν μονιμότητα), όταν γίνονται αιματηρές περικοπές σε συντάξεις και μισθούς κι όταν υπάρχουν ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι και χιλιάδες αδιόριστοι νέοι που πέτυχαν με ΑΣΕΠ, αυτό είναι πρόσκληση».

Συμπέρασμα:  Οι συμβασιούχοι είναι το ίδιο με τους επίορκους και τους κοπανατζήδες και καταχρηστικώς (sic), δηλαδή από μόνοι τους, επιμηκύνουν τις ολιγόμηνες συμβάσεις για χρόνια!!! 
Και για να δέσει το γλυκό, είναι πρόκληση για τους ενάμιση εκατομμύριο ανέργους και τους αδιόριστους νέους που πέτυχαν μέσω ΑΣΕΠ και δεν διορίζονται γιατί φταίνε οι παλιοσυμβασιούχοι!!! Μάλιστα. 

Παρακάτω στο ίδιο ρεπορτάζ βαφτίζουμε το κρέας ψάρι κι όλοι οι αδικημένοι δηλαδή άνεργοι και αδιόριστοι, θα χορτάσουν με τυφλές ελπίδες και "κινητικότητα" που στην ουσία σημαίνει ακόμα 25.000 απολύσεις. 

 "Ο Πρωθυπουργός, στην εισήγησή του, υπογράμμισε ότι η σημαντικότερη από τις τελευταίες εκκρεμότητες με την τρόικα είναι η κινητικότητα των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει, όπως διευκρίνισε να ολοκληρωθεί έως το τέλη του 2013, δηλ. «η διπλή αξιολόγηση θέσεων και προσωπικού σε όλο το δημόσιο και το ξεκαθάρισμα των 25.000 που θα μπουν σε κινητικότητα»."

Αυτά...
Γιώργος Παπαζαχαρίου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου