Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Πριν από λίγη ώρα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τις κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων της ΕΡΤ,
 
«Οι κουτοπονηριές της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ δεν μπορούν να κρύψουν την προσπάθειά της να επιβάλλει και πάλι «σκοτάδι» στις διεθνείς κινήσεις του Πρωθυπουργού.
Μετά τις περιπτώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου κ. Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου κ. Ολάντ, απειλούν με συσκότιση και την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κίνα.
Για άλλη μια φορά θέλουν να πλήξουν την εικόνα της χώρας προκειμένου να εξυπηρετήσουν μικροκομματικά συμφέροντα.
Δεν θα τους το επιτρέψουμε».
 
Ακολουθεί η αρχική ανάρτηση


Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ προκήρυξε για αύριο στάση εργασίας 16.00 με 19.00 για την πραγματοποίηση της Γενικής μας Συνέλευσης. Παράλληλα η ΕΣΗΕΑ απεύθυνε τελεσίγραφο σε κυβέρνηση και διοίκηση, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις για τα κρίσιμα θέματα που έχουν προκύψει όλο αυτό το διάστημα (βλ.εδώ).



Όπως θα έχετε πληροφορηθεί ήδη η διοίκηση της ΕΡΤ εξέδωσε σήμερα την παρακάτω ανακοίνωση:


"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΤ
 
Είναι δεδομένο το ενδιαφέρον της νέας Διοίκησης της ΕΡΤ-Α.Ε. και των αρμοδίων Υπουργείων για την διευθέτηση υπαρχόντων προβλημάτων. Στα πλαίσια αυτά καταβάλλεται προσπάθεια για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος για καταβολή των δεδουλευμένων πάσης φύσεως αμοιβών για υπερωριακή εργασία, υπερεργασία, εκτός έδρας μετακίνηση και οδοιπορικών, καθώς και για εργασία κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες έτους 2012.
Έχει  ήδη κινηθεί η διαδικασία έγκρισης του οφειλόμενου ποσού από το αρμόδιο Υπουργείο, μετά από σχετική επιστολή που η Διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. απέστειλε  και εκτιμάται ότι η ανταπόκριση θα είναι η ταχύτερη δυνατή."

 Η αυριανή συνέλευση είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον των κινητοποιήσεων μας. Πρέπει να αξιολογήσουμε όλα τα δεδομένα και τις εξελίξεις. Να θέσουμε εκ νέου με τον πλέον επιτακτικό τρόπο τις "κόκκινες" γραμμές μας και να καθορίσουμε βάσει αυτών τη στάση μας. Θα πρέπει η παρουσία μας να είναι και πάλι μαζική και ο διάλογος και οι προτάσεις μας επί της ουσίας.

Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί αύριο  15/5 στις 16.00 στην Αίθουσα Σύνταξης της Τηλεόρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου