Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΚΕΔ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Λάβαμε κι αναδημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή απο την Κίνηση Επαγγελματιών δημοσιογράφων (ΚΕΔ) σχετικά με τις εξελίξεις στην Ε.Ρ.Τ.
 
                           Όχι τυφλές απεργίες στην ΕΡΤ
 
Τη διαφωνία τους για την κήρυξη τυφλής απεργία στην ΕΡΤ και μάλιστα χωρίς στρατηγική, τάχθηκαν και στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ οι εκπρόσωποι της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΚΕΔ), υπογραμμίζοντας ότι το οργανωμένο σχέδιο και οι πολιτικές χειραγώγησης της ενημέρωσης, καθώς και η κατάργηση του ρόλου και του χαρακτήρα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, απαιτούν υπεύθυνη αντιμετώπιση, άμεση απάντηση αλλά και αποτελεσματικότητα.
Μετά την χλιαρή ανακοίνωση Μάναλη και τις υποσχέσεις του χωρίς αντίκρισμα για τα οφειλόμενα δεδουλευμένα 5 μηνών, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΡΤ πρότειναν να υπάρξει από το Δ.Σ. απόφαση για 48ωρη απεργία που θα τελεί, όμως, όπως είπαν, υπό την αίρεση της αυριανής συνέλευσης στο Ραδιομέγαρο.
Η πρόταση της πλευράς Τρίμη, παρά το ξέσπασμά του στη χθεσινή συνέλευση της ΕΡΤ για απεργίες διαρκείας, σήμερα περιορίστηκε σε μια ξερή στάση εργασίας, επειδή μίλησε στο τηλέφωνο με τον Μάναλη.
Η θέση της πλευράς Ράμμου ήταν κλασική 48ωρη απεργία από σήμερα και άνοιγμα στην κοινωνία.
Η στροφή του εκπροσώπου του ραδιοφώνου της ΕΡΤ από την αρχική του θέση σε νέα, ώστε να αρχίσει αμέσως 48ωρη απεργία και η συνέλευση να γίνει την Πέμπτη, αλλά και η μετάλλαξή του στη συνέχεια να κηρυχθεί τουλάχιστον μια 24ωρη απεργία από σήμερα για αύριο, είχε σαν αποτέλεσμα να μοιραστεί το Συμβούλιο στα τέσσερα.
Η ΚΕΔ, προκειμένου να υπάρξει απόφαση, πρότεινε:
  • Να αποσταλεί τελεσίγραφο στην Κυβέρνηση και στη Διοίκηση της ΕΡΤ, ότι «οι δημοσιογράφοι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια, θεατές του σχεδίου απαξίωσης και κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα της». Και ζητούν μέχρι αύριο το απόγευμα, συγκεκριμένες απαντήσεις-δεσμεύσεις σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, στα οποία δεν απαντούν Κεδίκογλου και Μάναλης.
  • Να αποφασιστεί 24ωρη απεργία, που θα κηρυχθεί στην αυριανή συνέλευση των εργαζομένων με συναπόφαση όλων (και του Δ.Σ.) εφ’ όσον δεν απαντηθεί το τελεσίγραφο ή δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα.
  • Η αυριανή συνέλευση να πραγματοποιηθεί από τις 16.00 έως τις 19.00 αύριο με ταυτόχρονη κήρυξη στάσης εργασίας για αυτό το διάστημα.
Στη θέση αυτή υποχρεώθηκαν τελικά να προσχωρήσουν άλλοι τρεις συνάδελφοι, ώστε να υπάρξει απόψε μια πρώτη απάντηση στην αναλγησία όσων θεωρούν την ΕΡΤ πολιτικό ή προσωπικό τους φέουδο και τους δημοσιογράφους, που εργάζονται σε αυτήν αναλώσιμο είδος.
Την ευθύνη τώρα για ότι συμβεί την επόμενη μέρα έχει η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΕΡΤ, που οφείλουν να αναθεωρήσουν αμέσως τη στάση τους και να ξανασκεφτούν ότι στις πολιτικές τους αυτές θα βρουν απέναντί τους υπεύθυνη απάντηση.
 
14 Μαΐου 2013
 
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου