Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 20/06/2013 ΣΤΙΣ 15.00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19/06/2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ



Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του τύπου συνεδρίασε σήμερα και επαναβεβαίωσε την ομόθυμη βούληση του κλάδου για ανυποχώρητο αγώνα μέχρι να ακυρωθεί η απόφαση που έριξε «μαύρο» στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Σε επαφές που πραγματοποιήθηκαν με τους πολιτικούς αρχηγούς Ε. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη λίγο πριν την έναρξη της σύσκεψης των τριών αρχηγών της συγκυβέρνησης και οι δύο διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους των σωματείων μας ότι δεν αποδέχονται την απόφαση κλεισίματος της ΕΡΤ και τις απολύσεις των εργαζομένων και περιμένουν την υποχώρηση του πρωθυπουργού παράλληλα με την άμεση υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για την αποκατάσταση του σήματος της ΕΡΤ ΑΕ. Είναι προφανές ότι τα όσα μας δήλωσαν θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

Επίσης, κατατέθηκε μήνυση κατά των υπουργών Σ. Κεδίκογλου και Γ. Στουρνάρα για τη μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ που διατάσσει την αποκατάσταση της λειτουργίας των πομπών της ΕΡΤ ΑΕ.

Παράλληλα ασκείται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά την παρέμβαση των σωματείων των εργαζομένων εις βάρος  της  Digea για την πραξικοπηματική εμφάνιση του μορφώματος ΝΕΡΙΤ.

Καλούμε αύριο έξω σε συγκέντρωση όλων των εργαζομένων έξω από το ΣτΕ (Παν/μιου και Πεσμαζόγλου), στις 15.00 όπου θα συζητηθεί η αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ για ακύρωση και αναστολή της ΚΥΑ η οποία καταργεί τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και απολύει όλους τους εργαζόμενους.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει να προκαλεί. Όχι μόνο δεν εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ για την αποκατάσταση του σήματος της ΕΡΤ ΑΕ αλλά προσπαθεί να στήσει και ένα «πειρατικό» ραδιοτηλεοπτικό μόρφωμα.

Οι εργαζόμενοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κλείνουν τα αυτιά τους στις σειρήνες και συνεχίζουν ανυποχώρητοι τον κοινό αγώνα και επιμένουν συντονισμένα στην προσπάθεια :


·        Να ακυρωθεί η απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ
·        Να παρθούν πίσω οι απολύσεις όλων των εργαζομένων
·        Να επανέλθει το σήμα της ΕΡΤ στην Ελλάδα και τον κόσμο

Η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του τύπου καλεί όλους τους συναδέλφους δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς, φωτορεπόρτερ, μουσικούς, σκηνοθέτες, να πράξουν το ίδιο και να μην βάλουν την υπογραφή τους στην ληξιαρχική πράξη θανάτου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 20/06/2013 ΣΤΙΣ 15.00  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 10η ΗΜΕΡΑ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου