Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

2,7 εκατομμύρια προβολές!!!ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

H ΕBU συνεχίζει τη μετάδοση της ΕΡΤ, το live stream έχει 2,7 εκατ. προβολές!

H EBU συνεχίζει να βοηθά την ΕΡΤ

Η EBU θα διατηρήσει τις ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις της ΕΡΤ μέσω live streaming στο site της, έως ότου ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός θα μπορέσει να αποκαταστήσει πλήρως τις υπηρεσίες του στο κοινό. Μέχρι σήμερα το live stream της ΕΡΤ έχει 2,7 εκατομμύρια προβολές με ένα συνολικό χρόνο που φτάνει τα 1,856 εκατομμύρια ώρες.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας διέταξε τη Δευτέρα τη κυβέρνηση να αποκαταστήσει το σήμα της ΕΡΤ και να λάβει όλα τα προσήκοντα οργανωτικά μέτρα για να συνεχιστούν οι μεταδόσεις μέσω των συχνοτήτων της ΕΡΤ και μέσα από το διαδίκτυο, μέχρι να ιδρυθεί ένας νέος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός.
Παρόλα αυτά το σήμα που μεταδίδεται στους έλληνες τηλεθεατές μέσω των επίγειων δικτύων εμποδίζεται, αφού οι πομποί παραμένουν κλειστοί. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει διευκρινήσει πότε θα εφαρμόσει την διαταγή του ΣτΕ.
Εντωμεταξύ ο διευθυντής δικτύων της EUROVISION, Graham Warren, είπε ότι η EBU θα συνεχίσει να υποστηρίζει το σήμα της ΕΡΤ μέσω δορυφόρου.

«Το σήμα χρησιμοποιείται για να διευκολύνει το streaming των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών καναλιών, που ξεκινήσαμε την προηγούμενη Τετάρτη, από το site της EBU. Το σήμα αυτό δεν προορίζεται στην πραγματικότητα για απευθείας λήψη, όμως μερικές οικιακές δορυφορικές κεραίες μπορούν να το λαμβάνουν,» είπε ο κύριος Warren.

Οι έλληνες συνδρομητές της δορυφορικής είχαν πρόσβαση στη ΝΕΤ – το βασικό κανάλι της ΕΡΤ – μέσω του επίγειου σταθμού της ΕΡΤ στην Αθήνα. Η EBU είχε κανονίσει ώστε το σήμα να αναμεταδίδεται από τρεις δορυφόρους στην Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία, μέχρι την παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κύριος Warren είπε ότι οι διεθνείς συνδρομητές μπορούν να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια μέσω streaming από το internet για το άμεσο μέλλον. Ορισμένα νοικοκυριά και καλωδιακοί οργανισμοί μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στο δορυφορικό σήμα μέσω της χωρητικότητας της EBU από τις 7 μοίρες ανατολικά. Δεν έχει διευκρινιστεί το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί η ΕΡΤ για να επαναφέρει τις επίγειες υπηρεσίες της στην Ελλάδα, αλλά και μέσω του αρχικού δορυφορικού δικτύου για την διεθνή λήψη των σημάτων της.

Ο πρόεδρος της EBU, Jean Paul Philippot, καλωσόρισε τη διατατή του δικαστηρίου, και την περιέγραψε ως μία θετική εξέλιξη, η οποία θα μπορούσε να επιτρέψει την επιστροφή των υπηρεσιών των δημόσιων μέσων στην Ελλάδα.

Πηγή: go-eurovision.com μέσω digitaltvinfo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου