Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Η Στρατηγική του ψόφιου κοριού.

Οργιάζουν οι φήμες, τα δημοσιεύματα και τα σενάρια για το «νοικοκύρεμα» της ΕΡΤ. Ο αρμόδιος υπουργός κάνει τον ψόφιο κοριό, άλλοι κάνουν την πάπια και πάει κλαίγοντας.
Βεβαία υπάρχουν και οι λαγοί (Κυριάκος Μητσοτάκης), που κάνουν το σχέδιο Μόσιαλου, να φαντάζει ως ιδεώδης εξέλιξη, αλλά και οι γυμνοσάλιαγκες, που έχουν αναλάβει σερνόμενοι στους διαδρόμους του ραδιομεγάρου να καθησυχάζουν, τους… αδίκως ανησυχούντες συναδέλφους που βομβαρδίζονται, από… ανεύθυνες πηγές για το τι ξύδι γενέσθαι στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό της χώρας.
Την  απόλυση 1.500 υπαλλήλων από την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ προδικάζει το ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63840905
Το ρόλο της Διοίκησης τον έχουμε αντιληφθεί και τον έχουμε περιγράψει με σαφήνεια, όσες φορές αναφερθήκαμε στις προθέσεις της και τη στάση της. Όπως έχουμε αντιληφθεί και το ρόλο κάποιων  «συναδέλφων»  που έχουν επιφορτισθεί με την άχαρη ευθύνη να μας παραμυθιάσουν, να μας ματαιώσουν, να μας αποπροσανατολίσουν. Κάποιοι απ΄ αυτούς,  οι πιο δραστήριοι στο σούρσιμο, ανταμείφθηκαν για τις υπηρεσίες τους με διευθυντικές θέσεις, για να λειτουργήσουν ως παράδειγμα προς μίμηση για όσους είναι διατεθειμένοι,  να παραμυθιάσουν τους φοβισμένους και φιλήσυχους, που επιμένουν να εθελοτυφλούν.
Συνάδελφος εμφανίστηκε μετά από καιρό, στην τελευταία Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων και πρότεινε να ακολουθήσουμε τη στρατηγική της ΠΟΣΠΕΡΤ, να  κάνουμε δηλαδή τον «ψόφιο κοριό» για να πάμε άκλαυτοι, ή στην καλύτερη να αγιάσουμε απ το σφάξιμο του αγά, τον οποίο ίσως θα πρέπει και να ευγνωμονούμε…
Τα ίδια υποστήριξε και ο πρωτοεμφανισθείς συνάδελφος, που μάθαμε αργότερα πως προαλείφεται για να καλύψει το… κενό που άφησε η παραιτηθείσα και προαχθείσα πρώην εκπρόσωπος ραδιοφώνου.   
Τι ακριβώς εκπροσωπούν οι υπερασπιστές της στρατηγικής του ψόφιου κοριού;
- ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥΣ και τα αφεντικά τους.
Πού επενδύουν;
-ΣΤΟ ΦΟΒΟ,  τον οποίο έντονα καλλιεργούν ενοχοποιώντας κάθε δίκαια διεκδίκηση και παραπλανώντας με το να καθησυχάζουν τους δειλούς, «πως αν είμαστε καλά παιδιά και τρώμε όλο το κουτόχορτο που μας ταΐζουν, μπορεί και να σώσουμε τη θέση μας, έστω, ρε παιδί μου και με συνθήκες γαλέρας… Κι άστους άλλους να κουρεύονται
Είναι λέει ρεαλιστές, ναι, είναι! Αν η υποταγή είναι ρεαλισμός κι ο εργοδοτικός ραγιαδισμός στάση ζωής.
Να δούμε τι θα λένε και που θα κρυφτούν όταν τα εφιαλτικά σενάρια γίνουν πραγματικότητα…
Να δούμε πώς ο όψιμος συνδικαλιστής και επίδοξος εκπρόσωπος θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των συναδέλφων…  κουνώντας στους απολυμένους, το μαντήλι που του χάρισαν μαζί με το χρίσμα, οι εντολοδόχοι του;
Ας αφήσουμε τις αυταπάτες, ήρθε η ώρα να δούμε την πραγματικότητα όπως είναι κι όχι όπως θα θέλαμε να είναι.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ! Ούτε Εσύ συνάδελφε της υπεύθυνης αριστεράς με τις κόκκινες γραμμές και τα πράσινα άλογα…
Αν δεν δράσουμε συλλογικά αν δεν ενωθούμε με άλλους εργαζόμενους, αν παραμένουμε αδρανείς απ την παράλυση του φόβου, θα αγιάσουμε μόλις μας σφάξει ο αγάς.
Δεν δέχομαι κανέναν συμβουλάτορα που μου λέει να λουφάξω, κανέναν αγά να μου λέει κάτσε να σε σφάξω και κανέναν τύραννο!  
Απευθύνομαι σε όλους που η αξιοπρέπεια και η αλληλεγγύη, δεν είναι άγνωστες λέξεις:
Ο μόνος τύραννος που δέχομαι είναι η σκληρή φωνή μέσα μου. Μ. Γκαντι

Γιώργος Παπαζαχαρίου

Υ.Γ.: Για του κοριούς προτείνω εντομοκτόνο
Κοριοί : Είναι παρασιτικά έντομα που έχουν μολύνει τους ανθρώπους για πάνω από 3500 έτη.
Τους συναντούμε κυρίως σε κοιτώνες του στρατού και σε φυλακές, αλλά μερικές φορές τους βρίσκουμε και στα σπίτια, ξενοδοχεία, θέατρα, αεροπλάνα, σκάφη, τρένα, λεωφορεία και τελευταία στην ΕΡΤ, τα ενήλικα έντομα μπορούν να επιζήσουν για ένα έτος χωρίς σίτιση.



3 σχόλια:

  1. 'Εξοχο αγαπητέ Γιώργο. Αυτό μου φτάνει όπως και σε όλο τον κόσμο που παραπληροφορείται από τις κυβερνητικές ντουντούκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή